Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe Ülker-Nanterre: 83-66 / Fenerbahçe Ülker'in bileği bükülmüyor

Eurosport Türkiye

Güncellendi 14/11/2013 - 22:15 GMT+2

Euroleague'de beşinci maçına çıkan Fenerbahçe Ülker, Nanterre'i de devirerek yoluna yenilgisiz devam etti.

Fenerbahce Ulker Nanterre

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe Ülker, Euroleague beşinci hafta karşılaşmasında Fransız temcilsici Nanterre'i 83-66'lıkskorla mağlup etti.
Maçtan önce, Filipinler'de yaşanan Haiyan tayfununda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve futbol takımının teknik direktörü Ersun Yanal maçı tribünde beraber takip etti.
Karşılaşmanın ilk bölümü Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçilirken, Nanterre çeyreğin bitimine 5 dakika kala 11-10 ile ilk kez öne geçmeyi başardı. Bu andan sonra oyunun hakimiyetini tekrar eline geçiren Fenerbahçe Ülker, periyodu 23-19 önde kapadı.
İkinci çeyreğin ilk üç dakikasında iki takım da sayı üretemezken, sessizliği bozan Fenerbahçe Ülker'in Sırp forveti Nemanja Bjelica oldu. Rakibine bir süre daha sayı şansı tanımayan sarı lacivertliler, Bjelica'nın basket faulden bulduğu üç sayı ile farkı ilk kez çift hanelere çıkardı: 30-19. Fenerbahçe Ülker, Linas Kleiza'nın son saniyede attığı turnike ile soyunma odasına 44-32 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte maça ortak olmaya çalışan Nanterre, çeyreğin ortalarında farkı altı sayıya kadar indirmeyi başardı. Çeyrek, 58-50 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle tamamlandı.
Maçın bitimine dört dakika kala skor 65-61'e geldi ve Nanterre umutlandı. Ancak soğukkanlılığını koruyan Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic'in basketleriyle farkı yeniden açtı. Temsilcimiz. maçtan 83-66 galip ayrıldı.
Maçın en skorer ismi 20 sayıyla Bojan Bogdanovic oldu. Emir Preldzic 16 sayı, Nemanja Bjelica ise 15 sayı 6 ribaunt ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. Nanterre'de Ali Traore'nin 20 sayısı farkı önlemeye yetmedi. Bogdanovic, bu sezon Euroleague'de oynadığı beşinci maçta dördüncü kez 20 sayı barajına ulaşmayı başardı.
Fenerbahçe Ülker, 28 kez ziyaret ettiği serbest atış çizgisinden 22 sayı çıkartırken, konuk ekip yalnızca 7 serbest atış kullandı ve 4 isabet buldu.
Çeyrek skorları
1. Çeyrek: 23-19
2. Çeyrek: 21-13
3. Çeyrek: 14-18
4. Çeyrek: 25-16
Fenerbahçe Ülker beşte beş yaparak yoluna devam ederken, Nanterre üçüncü mağlubiyetini almış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam