Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kenan Sipahi: Obradovic sayesinde gelişiyorum

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 14/05/2015 - 18:02 GMT+3

Fenerbahçe Ülker’in yeni umudu, Maccabi serisinin kahramanı Kenan Sipahi, 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda Real’den iyi olduklarını söyledi, “Kazanmak için tüm gücümüzle oynayacağımızın sözünü ve garantisini veriyorum” diye konuştu.

Kenan Sipahi

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe Ülker taraftarını, geçtiğimiz yıl Obradovic ile birlikte en çok heyecanlandıran isimlerden bir tanesiydi Kenan Sipahi. Gencecik bir yetenek Fenerbahçe Ülker’de çok önemli süreler alıyor, Türk Basketbolu’nun yeni umutlarından oluyordu.
Ama yaşadığı ciddi sakatlık, genç yaşta sırtına geçirdiği sarı-lacivertli formadan uzun süre ayrı kalmasına neden oldu. Bu sezon da o sıkıntının devamını yaşadı, uzun süre ritmini bulamadı, birçok kişi ‘acaba artık olmayacak mı?’ diye düşünürken, Maccabi maçıyla birlikte yeniden ayağa kalktı. Türk Basketbolu’nun genç umudu, bu süreçte neler yaşadığını, bundan sonrası için planlarını Final Four öncesinde anlattı.
İşte Milliyet'ten Ümit Avcı'ya konuşan Kenan'ın açıklamaları;
Basketbolda çok ince bir çizgi var; iyi ile kötü, başarı ile başarısızlık arasında. Geçen yıl bana olduğu gibi her şey çok güzel giderken bir pozisyon ile basketbol hayatınızın bitmesi tehlikesini yaşıyorsunuz. Ondan sonra nasıl ayağa kalkacağınız çok önemli. Büyük bir sakatlık yaşamıştım ve bunun hemen ardından çıkıp beklentileri karşılamak kolay değil. Fenerbahçe ve ailem bu süreçte çok yardımcı oldu. 7 aya yakın hiç topa dokunmadım. Tedavi sürecinde ekstra idmanlar yaparak vücudumu güçlendirmeye çalıştım.
Maccabi maçı dönüm noktasıydı. İlk karşılaşma, serinin en önemli maçıydı. O gün Pargo maça çok iyi başlamıştı. Oyuna girdiğim dakikalar onun yorulmaya başladığı anlardı. Yorulduğunu farkedip, biraz daha yormaya çalıştım. Üstüne bir şut, bir de pota altı sayısı bulunca bir anda her şey üzerine krema gibi oldu, kendimi buldum. Maccabi maçı bana büyük moral olmuştu. Pargo için ‘beni geçemeyecek’ diye bağırmam çok konuşuldu. Hoca bana oyuna gireceğimi söyledi ve 10 saniye gözlerime baktı. Adeta ‘tutacaksın geçilmeyeceksin’ demişti.
Real Madrid, bu seviyeleri çok fazla oynamış isimlerden kurulu. Buraya kadar gelmişken neden final olmasın. Biz daha açız. İyi şeyler olacağını hissediyorum. Taktiksel savaşta büyük bir avantaja sahibiz. Rakip kısaları iyi biliyoruz. Oynaması en zor oyuncular Rodriguez, Llull, Fernandez… Zor olacaktır ama bir çok eşleşmede özellikle uzunlarda, 4-5 numaralardaki pozisyonlarda bizim üstünlüğümüz var. Terimizin son damlasına kadar savaşacağız.
"Efes gelse daha iyi olurdu"
Yarı finaldeki rakipleri Real Madrid’in Efes karşısında sergilediği performansın umutlarını artırdığını söyleyen Melih, Aslında Efes gelse çok daha güzel olurdu. İki Türk takımının Final Four’da buluşmasını çok daha fazla isterdik ama Real Madrid tecrübesiyle kazandı. Deplasmanda CSKA ve Olimpiakos gibi ekipleri yenen bir takımız, neden çekinelim ki” değerlendirmesini yaptı.
"Obradovic sayesinde"
Geçmiş yıllardaki gibi hücum konusunda yine çok önemli bir silah olduğunu ancak artık savunmada da önemli işler yapmaya başladığını hatırlattığımız genç oyuncu, Obradovic bana bu yeteneğimin olduğunu da gösterdi. Potansiyelime savunmayı da eklemeye başladım. Bu değişimin Obradovic sayesinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
Milliyet
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam