Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyonluk gecesinin öyküsü: Yaşa Fenerbahçe!

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 22/05/2017 - 10:05 GMT+3

Türk basketbol tarihinde yeni bir sayfanın açıldığı Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğu gecesini Doğa Üründül anlattı.

Fenerbahce's players celebrate winning the first place basketball match between Fenerbahce and Olympiacos at the Euroleague Final Four

Görsel kaynağı: Getty Images

EuroLeague’in tema müziğinde geçen “feel devotion” kelimelerine Türkçe bir karşılık bulmak isterseniz eğer, 21 Mayıs saat 21’den itibaren sahaya bakın. Sinan Erdem’in parkelerinde sözcüğün anlamı olan; fedakarlığı, sadakati, özveriyi, bağlılığı görecek ve her saniyesinde bunu bir nefes gibi içinizde hissedeceksiniz. Kalp atışlarınız topun zemine vurmasıyla ritim tutacak, gözlerinizle oradan oraya koşan sarı-lacivert çubukluları yakalamaya çalışacaksınız… Kısaca Türkiye spor tarihinin en büyük başarısına tanıklık ettiniz!
Bu yıl o ribaunda gerek kalmayacak!
EuroLeague 2017 sezonunun Final’inde hava atışı yapıldı ve daha ilk topta Vesely’nin alley-oop’uyla başladık. Mesaj çok açık ve netti “Bu yıl o ribaunda gerek kalmayacak!”. Tüm sezon boyunca alışkanlık haline getirdiğimiz, savunmamızdan yarattığımız hücum ritmi kendisini daha ilk saniyede gösterdi. Hücum ve savunma olarak oyunu ikiye ayırırsak, ofans setlerimizde Udoh ve Vesely’e gelen yardımları maçın ilk dakikasından son saniyesine kadar cezalandırdık. Kalinic’in klasikleşen mayıs ayı uyanışı ve Bogdanovic’in skorer oyunuyla ilk periyottan itibaren üstünlüğümüzü rakibe kabul ettirdik. Buna ek olarak Spanoulis’in eşleştiği oyuncu üstünden sürekli skor üretmeye çalıştık ve Yunan guardın tüm enerjisini emdik.
Savunmadaysa Koç Obradovic risk alarak, Spanoulis’in üzerine uzun oyuncu verdi. Udoh’un savunduğu anlarda, Olympiacos tüm topları pota altına indirdi ve bizim kısa kaldığımız eşleşmeler üzerinden skor üretmeye başladılar. Fakat rüzgarı arkamıza almıştık ve artık şampiyonluk için gereken tek şey bu sakinliğimizi koruyup maçı bitirmekti. Nitekim öyle de oldu. Oyuna giren her oyuncu Olympiacos potasına sayı gönderdi. Sorumluluk almaktan asla kaçınmayan ama yaşı sebebiyle ayakları yavaşlayan Antic, maçın en kritik anlarında görev aldı ve Yunan temsilcisinin alışkanlık haline gelmiş geri dönüşüne resmen set çekti.
52 basketin 44 tanesinin asist üzerinden gelmesi sahadaki top paylaşımının ne seviyelerde olduğunun göstergesi
Udoh’un performansından ayrıca bahsetmek gerek, Final-Four’u 14 sayı, 10.5 ribaunt, 6 asist ve 3.5 blok ortalamasıyla oynayarak finallerin en değerli oyuncusu oldu. Buna ek olarak temsilcimizin attığı 52 basketin 44 tanesinin asist üzerinden gelmesi sahadaki top paylaşımının ne seviyelerde olduğunun göstergesi.
Bu bir başlangıç, Koraç Kupası şampiyonluğu nasıl bir nesli basketbol aşığı yaptıysa, EuroLeague şampiyonluğu da yeni nesillerin en mutlu anlarından biri olarak hafızalarda yer alacaktır. Teşekkürler Fenerbahçe!
Doğa Üründül
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam