Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kenan Sipahi farklı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/10/2011 - 23:04 GMT+3

Beko Basketbol Ligi'nde perde açıldı. Sezona 'taş' gibi bir kadroyla giren Efes farklı başlarken, Galatasaray iki şubede büyük sevinç yaşadı. Kenan Sipahi ise genç yaşına bakmadan takımını coşturdu! Haftanın panoramasını Eray Kaş yazdı.

sasha vujacic, efes pilsen

Görsel kaynağı: AA

Beko Basketbol Ligi, Erdemir-Anadolu Efes karşılaşmasıyla demir aldı. Sezona Euroleague’de favori olabilecek “taş gibi” bir kadroyla giren Efes, Türkiye Kupası’nda Aliağa Petkim karşısında bir mağlubiyet almış, bu da uzun süre konuşulmaya yetmişti. Bu karışıklıkta ligde seyircisini etkili kullanabilen ekiplerden Erdemir’in galibiyet alması ihtimaller dahilinde olabilirdi. Ama Anadolu Efes tokat gibi cevap verdi. Maç biraz başa baş gidince kemer iki kademe daha sıkıldı, 36 sayı fark geldi. Efes adına bir diğer sevindirici nokta ise Sasha Vujacic’in geldiği günden bu yana takımı fazlasıyla sahiplenmesi. Ama Kerem Tunçeri, Eurobasket’in izlerini üzerinden atmayı başaramadığı sürece Avrupa’da sıkıntı yaşayacakları kesin.
Cimbom’a kim dur diyecek?
Efes farklı bir şekilde ligin açılışını yaptıktan sonra bu sezon daha lig başlamadan yedi resmi maça çıkan ve bunların hepsini kazanan Galatasaray sahne alıyordu. Ki bu yedi maçın üçü THY Euroleague elemesi biri de Fenerbahçe Ülker’e karşı iki uzatmaya giden Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıydı. İlk hafta rakip Olin Edirne’ydi. Sarı-kırmızılılar, geçen yıl en çok zorlandığı rakipler arasında yer alan Edirne temsilcisine karşı 10-0’lık seriyle seriyle maça başlayıp, mücadeleyi de 98-71 kazandı. O yedi maçlık zorlu periyotta takıma dahil olmakta güçlük çeken Darius Songaila da 19 sayı atarak Oktay Mahmuti’yi bir hayli mutlu etti.
Fener göz açıp kapayıncaya kadar
Efes, Cimbom fark atmışken geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Ülker de Trabzonspor’un karşısına çıktı. Bordo-mavililer sponsor desteğini kaybetmiş, güçlüklerle kadro kurmuştu. Hedef lige tutunmaktı. Fenerbahçe mücadeleyi 8-10 sayı fark aralığında götürürken üçüncü çeyrekte bir an başka tarafa dalan seyirciler, farkı 30’a çıkmış olarak gördüler. Sarı-lacivertliler maçı rahat kazandı ama dikkatli basketbolseverler takımın daha hazır olmadığını gördü. Özellikle kısa savunmasında yaşanan sorunlar, Curtis Jerrels’in henüz beklentileri karşılayamaması dikkat çeken noktalar. Caja Laboral maçı zor geçecek.
Kenan Sipahi!!!
Devlerin maçlarının yanında günün pek de önemsenmeyen Mersin BB – Tofaş maçını 16 yaşında bir çocuk insanların gözüne sokmayı başardı. Basketbolu yakından takip edenler için iki üç yıldır merakla beklenen Kenan Sipahi sahaya çıktı ve Tofaş’ın 72-61’lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Daha bu yaşta 4 sayı 4 ribaund 8 de asist yaptı genç yıldız adayı. Kenan’ın geçen yıl Barcelona’dan önemli bir teklif alıp gitmediği de biliniyor. Büyük bir yıldız olması bekleniyor; bekliyoruz, istiyoruz!
“Lokavtta durum ne?”
İlk gün şampiyonluk adayları sahne alırken ikinci günün ilk maçında Beşiktaş Milangaz, Bandırma Kırmızı’yı ağırladı. Siyah-beyazlılar, gencecik rakibine 38 sayı fark atarken rakip potada 107 sayı buldu. Marcelus Kemp ve David Hawkins’in toplam 50 sayısı galibiyette etkendi ama Bandırma Kırmızı zaten buraların takımı değil. Onlar Şafak Edge gibi, İbrahim Yıldırım gibi oyuncuların kendilerini parlatabilecekleri, tecrübe kazanabilecekleri bir takım olarak Beko Basketbol Ligi sahnesinde. Beşiktaş ise bu sıralar galibiyetten daha çok NBA’de lokavtın durumunu takip ediyor. Pek de haksız sayılmazlar. Deron Williams ve Semih Erden gittiği anda takımın tutunacak da bir dalı kalmayacak gibi.
Günün önemli maçında ligin “orta-üst” düzey takımları Banvit ve Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. Karşıyaka maç boyu üstün götürdüğü mücadeleden 79-71’lik galibiyetle ayrıldı. Banvit, Türkiye Kupası’nda bir takım sıkıntılar yaşamıştı. O sorunlar bu maçta da devam etti. Hücumsal anlamda maç boyunca bir tek Barış Ermiş sorumluluk aldı. Ne Chuck Davis’ten ne de Serkan Erdoğan’dan yeterli katkıyı gördü Bandırma temsilcisi. Karşıyaka’yı taşıyan isimler ise Beşiktaşlıların pek hoşlanmadığı Mire Chatman ve Goran Ikonic oldu.
Mehmet Okur, Simas Jasaitis, Darius Washington gibi önemli transferlerle adından söz ettiren Türk Telekom ise Antalya BB potasına 94 sayı bırakınca galibiyet de rahat geldi. Ali Karadeniz (Michael Wright), Jasaitis ve Washington üçlüsü mücadelede tam 61 sayı üretti. Ankara temsilcisi her zaman can yakabilecek kapasitede. Ancak onların laneti sezonun ortasında başlayabilir. Bunu yıllarca gördük.
Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes ve Türk Telekom’u devirerek “Neler oluyor İzmir’in kuzeyinde?” dedirten Aliağa Petkim, evinde Hacettepe’ye yenilerek haftanın sürprizini yaşattı. Efes galibiyetinden sonra “Yüreğini koyanlar her zaman kazanır” diyen Burak Bıyıktay, öğrencilerinin yüreğini maçtan sonra incelemeye alacaktır.
Kadınlarda da kupa Cimbom’un
Lig maçlarının arasında kadınlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı vardı. Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe’yi 85-78 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar inanılmaz bir kadro kurmanın mükafatını daha ilk kritik maçta almış oldu. Takıma daha yeni dahil olan Tina Charles 26 sayı 12 ribaundla maçın yıldızı olurken, geçen sezon Fenerbahçe’de forma giyip apar topar ülkesine dönmek zorunda kalan Diana Taurasi, 16 sayılık katkı verdi. Galatasaray’a bir de Sylvia Fowles eklendikten sonra bizi nelerin beklediğini tahmin etmek zor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam