Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TBL - Ergin Ataman: Mensah-Bonsu'dan vazgeçtik

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/01/2013 - 17:46 GMT+2

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Pops Mensah-Bonsu’nun transferini gerçekleştirmek üzere olduklarını ancak Beşiktaş bu transfer için bonservis talep edince Bonsu’dan vazgeçtiklerini kaydetti.

ergin ataman

Görsel kaynağı: AA

Galatasaray Medical Park’ın Eurocup L Grubu’nda Unics Kazan ile karşılaşacağı mücadele öncesi, takımın başantrenörü Ergin Ataman çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Transfer dönemi sonlanmadan kadrosuna bir uzun katacağı iddia edilen Galatasaray’ın, Mensah-Bonsu ile ilgilendiğini ifade eden Ataman, “''Diğer rakiplerimize bakıldığında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş 6 yabancı oyuncuya sahipler. Avrupa'da hepsini kullanabiliyorlar. Bizim bir oyuncu daha transfer etme düşüncemiz var. Pops Mensah-Bonsu, sezon başında Maccabi Tel-Aviv'e transfer oldu. İngiltere Milli Takımı'nda sakatlık geçirince de ameliyat oldu ve takımı kontratını feshetti. Ardından 3 aylık tedavi geçirdi.  Geçtiğimiz hafta menajerleri tarafından yeniden basketbola döneceği söylendi. Yakın arkadaşı olan oyuncumuz Hawkins de bana Armani Jeans Milano ile anlaşmak üzere olduğunu aktardı. Kafamızda olmamasına rağmen, onu da takıma katabiliriz diye bir düşüncemiz oldu” şeklinde konuştu.
Sözlerine devam eden Ataman, “Türkiye'deki kurallar gereği, bir önceki takımına bonservis verilmek zorunda ve biliyorsunuz bu sadece Türkiye'de var. Arroyo'yu  boştayken, Beşiktaş kadrosunda düşünmezken aldık. Bonsu da aynı durumdaydı fakat taraftar tepkisinden dolayı Beşiktaş yönetimi, kendi açılarında haklılar, bonservis konusunda uzlaşma yapamayacaklarını söylediler. Sezonun ortasında, zaten Maccabi Tel-Aviv'e transfer olmuş bir oyuncu için bonservis ödememiz anlamsız olurdu. Bütçemizi de aştık. Bütçeyi denkleştiremediğimiz için  transferden vazgeçtik. Şu anda da belirgin bir isim yok. Eğer o olsaydı, anında sisteme adapte olabilecek biri olduğu için tercih ediyordum'' ifadelerini kullandı.
“Macvan maskeyle oynayacak”
Tecrübeli koç Unics maçı öncesi takımdaki sakat oyuncularla ilgili artık konuşmak istemediğini vurgulayarak, ''Sağlık ekibimiz gerekli tedbirleri alacaktır. Milan Macvan maske ile oynayacak. Antrenmanlarda deneyeceğiz ve ümit ediyorum ki maçta da oynatacağız. Ender'in de ayağı burkuldu ama önemli bir durumu yok. Yeni  transferimiz Arroyo bize faydalı olacaktır. Geleli daha 3 gün oldu. Bireysel formu zirvede olmasa da, sistemi bilmesi, geçen sene benimle çalışması bize katkı sağlayacaktır. İyi bir kadromuz var. Tabii ki Domercant ve Göksenin de sakat olmasalardı daha güçlü olurduk. Ama şu anki kadromuzda bizi her türlü hedefe ulaştırabilecek güçte'' dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam