Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ergin Ataman cezayı Domercant'e kesti

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/11/2013 - 18:22 GMT+2

Ergin Ataman takımın kötü gidişatının böyle sürmeyeceğini ve çok sayıda oyuncuya para cezası uygulanacağını belirtti.

ergin ataman, galatasaray medical park

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

GalatasarayLiv Hospital’ın ligde Banvit’e 79-68 mağlup olarak 6. haftada 3. mağlubiyetini aldığı maça, başantrenör Ergin Ataman’ın ilk periyotta aynı anda yaptığı 5 değişiklik ve hakemin maçın bitimine az bir süre kala Carlos Arroyo’ya çaldığı sportmenlik dışı faul damga vurmuştu. Bu 2 konuyla ilgili Vatan’a konuşan Ataman şunları söyledi: Hakemin Arroyo’ya çaldığı faulü gerçekten çok anlamsız buluyorum ama biz sadece bu yüzden kaybetmedik. Takımda çok fazla sakat oyuncu var. Geçen sezon oynadığımız ilk 5’in neredeyse tamamı bu yüzden değişti. Mesela biz Göksenin’in ismini bu sene Euroleague’e 13. oyuncu olarak vermiştik ama artık sakatlıklar yüzünden maçta ilk 5 oynuyor.
Domercant'a ağır fatura
Takımda yaşanan sakatlıklar speküle ediliyor. Burada maç programına bakmak lazım. Örneğin cuma akşamı Bayern Münih maçı gece 11’de bitiyor. Biz daha üzerinden 48 saat geçmeden Banvit’le maç yapıyoruz. Aynı şey bir dahaki hafta da olacak. 28 Kasım Perşembe günü Olympiakos’la deplasmanda oynayacağız. 30 Kasım Cumartesi de G.Antep maçımız var. Aynı şey Fenerbahçe Ülker için de geçerli. Bizim maçlarımızı pazartesi günü oynatmalılar. Sanırım federasyonumuz bir takıma 48 saat içinde 2 maç oynatarak İspanya Ligi’ni taklit ediyor. Tamam edebilirler ama sadece bunu örnek almasınlar. Onların uyguladığı yabancı oyuncu sistemini burada da uygulasınlar. Henry Domercant, Zoran Erceg, Sinan Güler ve Milan Macvan büyük hayâl kırıklığı yarattı bende. Özellikle Sinan gibi milli takım seviyesine yükselmiş bir oyuncunun hücumda 8’de 0’la oynama gibi bir şansı olamaz. Yönetim kuruluna raporumu ilettim. Nasıl iyi performanslar primle ödüllendiriliyorsa kötü oyunlara da cezalar çıkacak. En büyük para cezasını 30-40 bin dolarla Domercant alacak.
Böyle devam etmeyecek
Bazen kendimi benchte futbol antrenörü gibi hissediyorum. Savunma için ayrı hücum için ayrı oyuncu oyuna sokmak zorunda kalıyorum. Halbuki bu böyle olmamalı. Oyuncular hücumda iyi olduğu gibi savunmada, savunmada iyi olduğu gibi hücumda da aynı performası sergilemeliler. Banvit maçında oyuncuların ilk periyotta gösterdiği performans beni çıldırttı. Bu yüzden 5’ini birden aynı anda değiştirdim. Ama bu böyle devam etmeyecek. Sakatlar düzeldikçe, oyuncu takviyeleri gerçekleştikçe çok daha iyi olacağız.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam