Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TBL 17. hafta: Galatasaray Liv Hospital 92-88 Fenerbahçe Ülker

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/03/2015 - 23:47 GMT+2

TBL'de haftanın maçında Galatasaray Liv Hospital sahasında Fenerbahçe Ülker'i konuk etti. Derbinin kazananı 92-88'lik skorla sarı kırmızılı takım oldu.

Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker

Görsel kaynağı: AA

Türkiye Basketbol Ligi 17. haftasında 6 kişilik kadroyla maça çıkan Galatasaray Liv Hospital, evinde ağırladığı Fenerbahçe Ülker'i 92-88 yendi.
Carlos Arroyo'nun ayrılığı sonrası Ender Arslan'ın da sakatlanmasıyla oyun kurucu pozisyonunda büyük eksiklerle maça başlayan Galatasaray Liv Hospital, koç Ergin Ataman'ın cezası nedeniyle karşılaymaya Yağızer Uluğ yönetiminde çıktı.
Galatasaray Liv Hospital'de Zoran Erceg 26, Sinan Güler ise 25 sayıyla galibiyette başrolü oynadı.
Karşılaşmanın başında hücum ribaundlarında etkili olan Galatasaray Liv Hospital'a Bjelica'nın sayılarıyla karşılık veren Fenerbahçe Ülker, ilk 5 dakikayı 9-6 önde geçti. Young'ın boyalı alandan Erceg'in ise dış şutlardan bulduğu isabetli atışlarla sarı-kırmızılı takım 8. dakikada üstünlüğü yakaladı: 15-14. İlk çeyrek Galatasaray Liv Hospital'ın 16-14'lük üstünlüğüyle tamamladı.
picture

Goudelock, Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker

Görsel kaynağı: AA

İkinci çeyrekte Sinan Güler ile üst üste basketler bulan sarı-kırmızılı takım 12. dakikada farkı 6'ya çıkardı: 24-18. Rakibinin sadece 6 oyuncuyla oynamasından dolayı yorulmasını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, Hickman ve Preldzic'in etkili oyunuyla 18. dakikada 36-32 öne geçti. Kenardan gelen Kerem Gönlüm'ün iyi oyunuyla pota altında etkili olan sarı-kırmızılı takım soyunma odasına 41-39'luk üstünlükle gitti.
Galatasaray’da Zoran Erceg 17 sayı ve 4 ribaundla, Sinan Güler de 13 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle ilk yarıyı tamamladı. Fenerbahçe Ülker’de Bjelica 11 sayı, 4 ribaund, Goudeloc da 7 sayı ve 2 ribaundla ilk yarıda öne çıkan isimler oldu.
Üçüncü çeyreğe taraftarının desteğini alarak hızlı başlayan Galatasaray Liv Hospital, boyalı alandan ürettiği sayılarla 27. dakikada farkı 8'e yükseltti: 63-55. Çeyreğin sonunda Fenerbahçe Ülker, Goudelock ile sayılar bulmasına rağmen sarı-kırmızılılar final periyoduna 5 sayılık avantajla girdi: 68-63.
Galatasaray 3. çeyrekte 6’da 6 üç sayılık isabetle oynadı.
picture

Emir Preldzic, Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker

Görsel kaynağı: AA

Son çeyreğe de iki takım da hücumda iyi başladı. Son 5 dakikaya Galatasaray Liv Hospital 75-73 üstün girdi. Sinan Güler’in üst üste bulduğu sayılarla skoru 80-73’e getiren Galatasaray, son 4 dakikaya da 7 sayılık avantajla girdi. Moladan dönen Fenerbahçe bitime 2 dakika kala 83-80 ile farkı yeniden 3 sayıya indirdi. Ancak Fenrbahçe Micov’un sayılarına engel olamadı ve Galatasaray son 1 dakikaya 90-85 önde girdi. Fenerbahçe Ülker arayı kapatmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar maçı da 92-88 kazandı.
Galatasaray'da Sinan Güler ve Zoran Erceg hiç kenara gelmedi ve 40 dakika süre aldılar.
Fenerbahçe ve Emre Belözoğlu'na tepki
Takımlarını desteklemek için salonun büyük bölümünü dolduran Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe ve sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'na tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüp ve Emre Belözoğlu aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan taraftarlar, ayrıca yayıncı kuruluş aleyhine de sloganlar attı. Bu arada kulüpler arasındaki anlaşma gereği Fenerbahçeli taraftarlar, derbiyi solanda izleyemedi.
picture

Galatasaray Liv Hospital taraftarı

Görsel kaynağı: AA

Yönetime ağır eleştiri
Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker karşılaşması için Abdi İpekçi'yi dolduran Galatasaray taraftarı, Başkan Duygun Yarsuvat ve Galatasaray yönetimini "Satılmışlar" ve "Yönetim dışarı" gibi ağır sözlerle protesto etti.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Kulübü yönetimine, basketbol şubesine sahip çıkma çağrısında da bulundu. Taraftarlar, uzun bir süre "Yönetim uyuma basketbola sahip çık" diye tezahürat yaptı. Galatasaray Kulübü yönetim kurulundan Cem Kınay, Selim Arda Üçer ve Ural Aküzüm maçı izledi. Bu arada Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Henrik Dettmann da maçı takip edenler arasında yer aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam