Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yaşayan bir efsane, Isabell Werth

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/12/2012 - 18:37 GMT+2

Londra'da yapılan Dünya Kupasının 2nci etabında, futbolda Zinedine Zidane ne ise Alman binici Isabell Werth de dresajda aynıydı: bir efsane

Isabell Werth- Roland Thunholm-FEI

Görsel kaynağı: FEI

Kırk üç yaşındaki bu eğitimli avukat, modern dresajın tarihine büyük harflerle adını yazdırdı. Atı Gigolo ile 1996 yılında Atlanta'da iki kere ard arda Olimpiyat şampiyonu olan binici, 2008 yılında bu kez atı Satchmo ile müsabakalara geri döndü. 2000 yılında takımlararası müsabakada altın madalya ve bireyselde altın madalya sahibi olup, ezeli rakibi Hollandalı Anky van Grunsven/Bonfire çifti ile de eşleştiği için « halinden memnundu ». Bu disiplinde, sözkonusu iki bayan binici arasında yıllarca süren ve çoğunlukla gayet çekişmeli geçen mücadeleler, binicilerden oluşan koca bir nesli etkiledi.
Bugün, Charlotte Dujardin veya Adelinde Cornelissen gibi diğer genç bayan biniciler arasındaki sert mücadele ile karşı karşıya kalmasına rağmen, Isabell Werth 24 ile 28 Nisan tarihleri arasında Göteborg'da (İsveç) yapılacak olan Dünya Kupası finaline katılmaya hak kazanmak için her zaman hazır. Turda kendisini sadece bir kere göstermiş olmasına rağmen 17 puan kazanarak, Dünya Kupasına katılmak için gereken puanın (kırk ve üzeri) neredeyse yarısına ulaştı. Biri Almanya'da (14 ile 17 Şubat tarihleri arasında Neumünster'de) olmak üzere geriye üç etap kaldığına göre, Isabell'in kariyerinin on üçüncü final müsabakasına İsveç'te katılacağına kesin gözüyle bakılıyor!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam