Amsterdam’ı beklerken...

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/01/2013 - 13:54 GMT+2

Mechelen şehri (Belçika) 26 ve 30 Aralık tarihleri arasında 5* dresaj müsabakası ve engel atlama Dünya Kupası etabına ev sahipliği yapacak

Helen Langehanenberg sur Damon Hill

Görsel kaynağı: FEI

27 Aralık Perşembe günü yapılan Grand Prix etabı, Dünya Kupası Turuna dahil olmasa da, dünyanın en iyi dresaj binicilerinden bazılarının katılımıyla gerçekleşti.
Atı Damon Hill ile Alman Helen Langehanenberg, %82,468 puanla müsabakanın galibi oldu. Alman binici, Olimpiyat Oyunlarından beri katıldığı tüm müsabakaları kazanan dünya şampiyonu Adelinde Cornelissen/Jerich Parzival'i geride bıraktı. Alman biniciyi, atı Uzzo ile Grand Prix'de %81,702 puan kazanan hemşerisi Patrick van der Meer takip etti.
Ani bir soğuk algınlığı nedeniyle müsabakaya katılamayacağını açıklayan ve sezonun başından beri formda olan İsveçli Patrick Kittel'in yokluğu dikkat çekti.
Tüm biniciler bir sonraki gün Grand Prix Libre'de buluştu. Bu defa Adelinde Cornelissen alışkanlığına geri döndü ve atı Jerich Parzival ile müsabakanın galibi oldu (%88,875). Onu bir önceki müsabakanın galibi Helen Langehanenberg takip etti (%85,875). Alman binici Nadine Capellmann/Elvis VA %76,375 puanla biraz geride kalsa da onlara yetişmeye çalışarak müsabakayı 3üncü olarak tamamladı.
Bir sonraki Dünya Kupası etabı önümüzdeki sene 18 ile 20 Ocak tarihlerinde Amsterdam'da (Hollanda) yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam