Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

tony martin zamana karsi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/09/2012 - 18:37 GMT+3

Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası'nda erkekler zamana karşı mücadelesini Alman Tony Martin son kilometredeki atağıyla 5.37 saniye farkla kazanarak unvanını korudu.

tony martin londra 2012

Görsel kaynağı: Reuters

Hollanda’nın Limburg kentinde gerçekleştirilen Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası’nda, erkekler zamana karşı mücadelesi Heerlen - Valkenburg aan de Geul arasındaki 45.7 kilometrelik ve üç adet tırmanış içeren parkurda koşuldu.
Bradley Wiggins ve Fabien Cancellara'nın yokluğunda yapılan yarışta, son Dünya şampiyonu Alman Tony Martin, unvanını korumak için çıktığı mücadeleyi 58:38.76’lık dereceyle tamamlamayı başardı. Alman sporcunun sadece 5.37 saniye gerisinde kalan ABD’li Taylor Phinney ise gümüş madalyada kaldı.
Martin böylece hem gökkuşağı mayosunu korudu, hem de takım zamana karşı yarışınının ardından bu yılki ikinci şampiyonluğunuı elde etti. BMC takımında bisiklet yaşantısını sürdüren Martin, Londra Olimpiyat Oyunları'nda da Bradley Wiggins'in arkasında gümüş madalya kazanmıştı.
Bronz madalyanın sahibi Belaruslu Vasil Kiryienka olurken, ABD’li Tejay van Garderen 4.38 saniyeyle poduyumu dışında kaldı. Alberto Contador ise ancak dokuzuncu sırayı elde edebildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam