Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sarper Günsal ve Berkem Ceylan'dan dünya şampiyonasına ön bakış

Eurosport Türkiye

Güncellendi 28/09/2019 - 14:10 GMT+3

Gilbert, Sagan, Van der Poel, Avermaet, Alaphilippe, Matthews, Trentin, Valverde... 2019 Elit Erkekler Dünya Yol Bisikleti Şampiyonası'nda favoriler kim, gökkuşağı mayoyu kimler giyebilir? Sarper Günsal ve Berkem Ceylan'a favorilerin son durumlarını ve kazanma şanslarını sorduk.

2019 UCI Dünya Şampiyonası

Görsel kaynağı: Eurosport

Philippe Gilbert
Sarper Günsal: Gilbert'in dünya şampiyonasındaki şansını yüksek görüyorum. Çünkü Gilbert, hedef yarışlarını her zaman başarıyla koşan bir sporcu. Zaten bu son şansı. Yarışın 284 kilometre olması, onun dayanıklılığını avantaja çeviriyor. Ancak yine de yarışın çok açık olduğunu söylemek lazım. Gilbert'in iki kariyer hedefi kaldı: Bu seneki dünya şampiyonası ve gelecek seneki Milano - San Remo. Onun için gönüllerin favorisi diyebiliriz.
Berkem Ceylan: Belçikalılar havadan dolayı avantajlılar. Tim Wellens'inden Gilbert'ine kadar hepsi kazanabilir. Tek bir liderle gelmeme, Avermaet da var, her zaman Belçika takımının avantajınadır. Tıpkı Deceuninck - Quick Step gibi birçok farklı stratejiyi deneyebilirler. Biri önde gidip başarılı olabilir, olamazsa arkadan gelen bir başka isim bir şeyler yapabilir. Dolayısıyla Belçikalılar doğal favori. Gilbert, Vuelta'da en son iki etap kazandığında dünya şampiyonu olmuştu. Bu sene de Vuelta'da iki etap aldı. Bence Gilbert'i engelleyebilecek tek olay, Belçika takımında ondan önce hamle yapacak bir ismin başarılı olması. Onun en büyük dezavantajı çok iyi takım arkadaşlarına sahip olması.
Matthieu van der Poel
S. G.: Van der Poel, şu an için profesyonel pelotonun en heyecan yaratan sporcusu. Henüz 24 yaşında ancak kazandığı yarışlarla, özellikle dünya şampiyonasına gelirken kazandığı üç Britanya Turu etabıyla dikkat çekti. Çok iyi, çok formda. İlkbaharda Amstel Gold Race'i yaklaşık 260 kilometre sonunda kazanmasıyla bu yarıştaki şansını öne çıkardı. Fakat ben yine de onun bu sene kazanamayacağını düşünüyorum. Zira tüm rakipleri onun çok kuvvetli olduğunu biliyor, üzerine oynayacaklardır. Ancak o, muhteşem bir yetenek olarak rakiplerinin tüm planlarını boşa çıkarabilir.
B. C.: Van der Poel bir numaralı favori Britanya Turu'nda çok güçlüydü. En iyi hazırlığı, en taze hazırlığı o yaptı.
Matthieu Van der Poel, 2019 Britanya Turu
Peter Sagan
S. G.: Sagan bu sene denizaltı gibi. Yalnızca periskopu su üstünde bırakıp yarışıyor. Son Fransa Bisiklet Turu'ndan bu yana formda değil, ortalarda gözükmedi. Ama yeşil mayosunu yine de, rekor kırarak, yedinci kez kazandı. Her zaman tehlikeli, yarışın favorilerinden biri. Ayrıca tarihte dört kez dünya şampiyonu olan kimse yok. Sagan kazanırsa bunu başaran ilk bisikletçi olacak. Yapabilir mi, yapabilir. Çünkü bu tip yarışlarda kendini kaybettirmeyi ve son kısımda ortaya çıkmayı çok iyi biliyor.
B. C.: Sagan takımsız yarışmaya alışık. Hava ve parkurun zorluğu ona uygun olabilir diye düşünüyorum.
Greg van Avermaet
S. G.: Avermaet'ın çok güçlü Belçika takımının en büyük kozlarından biri olduğunu söylemek gerekiyor. Çok formda. Gilbert'in de favori olması, ikisinin çok iyi arkadaş olmamaları, üstelik Belçika takımının çok güçlü olmasına rağmen gerçek favorisini belirleyememiş olması Avermaet'ın dezavantajları. Fakat kariyerindeki hemen hemen tek eksik dünya şampiyonluğu, bunu çok istiyor. Son grupta yer alacağını düşünüyorum.
B. C.: Avermaet çok iyi bir sezon geçirmiyordu ancak Kanada'daki tek günlük yarış Montreal Grand Prix'sini kazandı. Bu tabii ki iyiye işaret. Ek olarak, havanın kötü olması her zaman Avermaet'a yarar.
Julian Alaphilippe
S. G.: Alaphilippe çok yorgun. Kanada'daki iki tek günlük yarışta da elinden geleni yaptı ama sonuç alamadı. Fransa takmı da çok kuvvetli değil. Ona yardım edecek pek kimse yok. "Vatan millet Alaphilippe!" diyerek geliyorlar dünya şampiyonasına ancak yine de işi çok zor olacaktır. Ben o senenin bu sene olduğunu sanmıyorum. Önümüzdeki sene İsviçre'de, Aigle'de kazanır.
Julian Alaphilippe, 2019 Quebec Grand Prix'si
Alejandro Valverde
S. G.: Valverde, Vuelta'da istediğini aldı. Hem etap kazandı hem genel klasmanda ikinci oldu. Son dünya şampiyonu. Bu yarışın profili ona uygun değil. Mutlaka kendisini gösterecektir ancak Valverde'nin bu yarışı kazanma şansı olduğunu düşünmüyorum.
B. C.: Valverde muhtemelen sona kadar kalacaktır ancak son bölümde başarılı olamayacağını düşünüyorum. Yağmuru, çamuru, soğuğu pek sevmez.
Ek olarak:
S. G.: Michael Matthews. Matthews sezon sonlarını her zaman çok iyi koşar. Yine gayet formda. Quebec Grand Prix'sini de kazandı. Büyük yarışlarda, hava kötü olduğu zaman son bölümlere kalmayı mutlaka başarıyor. Matthews ile Van der Poel arasında bir sprint finişi görebiliriz diye düşünüyorum. Ama öyle olursa Van der Poel kazanır. Matthews'in ilk üçte olacağını düşünüyorum.
B. C.: Matteo Trentin. Trentin, dünya şampiyonası için en iyi hazırlık yapan sporculardan biriydi. Dünya şampiyonası hazırlığı yapan sporcular genelde Vuelta'ya gider ancak Trentin öyle yapmadı. Britanya Turu ve antrenman kampıyla hazırlığını yaptı. Onun da en büyük favorilerden biri olarak sayıyorum.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam