Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rolland'ın günü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/07/2011 - 11:18 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu'nun Modane - Alpe d'Huez arasında koşulan 109 kilometrelik 19. etabını Pierre Rolland kazandı. Fransız bisikletçi, 25 senedir Alpe D'Huez'de zaferi ulaşamayan Fransız bisikletinin tarihine geçmiş oldu. Thomas Voeckler, sarı mayosunu kaybederken Andy Schleck zirveye yükseldi.

rolland europcar

Görsel kaynağı: Eurosport

Etabın ilk kilometrelerinde Alberto Contador kaçtı. Onu takip eden Andy Schleck, Frank Schleck ve Cadel Evans küçük bir grup oluşturdu. Sarı mayosunu korumak isteyen Thomas Voeckler de peşlerindeydi. Contador, dün Galibier tırmanışında zor anlar yaşamış ve gerilerde kalmıştı. İspanyol bisikletçi, bugün kendini göstermek ve kalitesinin ortaya koymak istiyordu.
İlk sürpriz Cadel Evans'dan geldi. Kariyeri boyunca hep şanssızlıklar yaşayan Avustralyalı bisikletçi, mekanik bir sorundan ötürü defalarca durdu, en sonunda bisikletini değiştirdi. Fakat fark 1 dakikanın üzerine çıkmıştı bile. Bundan sonraki bölümde Cadel Evans, peloton'a katıldı ve Galibier tırmanışının akabinde gelen uzun inişte favorileri yakalamaya çalıştı.

Son Alpe d'Huez tırmanışında favoriler grubuna yetişti Evans. Fakat tam epik tırmanışın girişinde Alberto Contador atak yaptı ve bir anda farkı açtı. Bu sefer Andy Schleck peşinden gelmedi. Contador, yarınki zamana karşı öncesi Schleck'le olan farkı azaltmak ve sarı mayo şansını sürdürmek istiyordu.

Uzun süre etabı önde götüren Contador, farkı 1 dakika 20 saniyeye kadar çıkardı. Arka grupta Cadel Evans, Andy Schleck ve Frank Schleck birlikte çalıştılar uzun süre. Andy Schleck, hep öndeydi ve sonlara doğru Evans'a "Biraz da sen çalış" minvalinde bir hareket yaptı. Zaman farkından memnun olan Evans ise hiç oralı olmadı.
Son bölümleri heyecan fırtınası şeklinde geçen etapta Pierre Rolland öne çıktı. Europcar bisikletçisi, dün takım lideri Thomas Voeckler için çok çalışmış ve büyük övgü almıştı. Bugün yorulan ve gidecek hali kalmayan Voeckler, Rolland'ı azad etti. Genç Fransız, son bölümde Contador'a karşı müthiş bir atak yaptı ve efsanevi Alpe d'Huez etabını kazanmayı başardı. 24 yaşındaki bisikletçi, 1985'ten yani Bernard Hinault'dan bu yana Alpe d'Huez etabını alamayan Fransız bisikletinin tarihini değiştirmeyi başardı.

Thomas Voeckler ile sarı mayoyu kaybeden Europcar takımı ise Rolland'ın galibiyetiyle yine sevince boğuldu. Vendeé merkezli mütevazı Fransız takımı 2011 Fransa Bisiklet Turu'na damga vurmayı başardı.

Bu sonuçla birlikte ise genel klasmanda Andy Schleck zirveye çıktı ve sarı mayoyu giymeye hak kazandı. Lüksemburglu bisikletçinin 53 saniye arkasından ise abisi Frank Schleck geliyor. Mücadelesiyle büyük övgü alan Cadel Evans 57 saniye farkla üçüncü durumda. 10 gündür sarı mayoyu sırtında taşıyan ve tarihe geçen Thomas Voeckler ise uzun süre gerilerde kaldığı ama yılmadığı etap sonunda dördüncülüğe geriledi, 2 dakika 10 saniye farkla.

Fransa Bisiklet Turu, yarın Grenoble'da koşulacak 42.5 kilometrelik zamana karşı etabıyla devam edecek. Yarın Tur'un galibinin kim olduğunu göreceğiz. Bakalım lider durumda bulunan Andy Schleck, zamana karşıda her daim iyi performans gösteren Cadel Evans karşısında sarı mayosunu koruyacak mı?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam