Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tur İstanbul'a mı geliyor?

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/07/2011 - 11:20 GMT+3

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan Aydın Güney, Tur'un açılış ayağının Türkiye'de olması için yeşil ışık yakıldığını söyledi. Güney, turu düzenleyen ASO'dan Christian Preudhomme'la görüştüğünü, Türkiye'deki açılış etabının hangi yıl olacağının daha sonra belirleneceğini söyledi.

Rolland Sanchez Cavendish Evans podium Paris Tour de France 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Caner Eler: "Olmayacak şey değil"
picture

profil caner

Görsel kaynağı: Eurosport

Eurosport'un bisiklet uzmanı ve Tur'un değişmez spikeri Caner Eler, konu hakkında olumlu konuştu ve on yıl içerisinde bunun gerçekleşebileceğini söyledi. Eler, "Grand Départ" adı verilen açılış etaplarının düzenleyen şehir için ciddi bir tanıtım imkanı olduğunu vurgularken, "Katar, Umman gibi Ortadoğu ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Danimarka gibi bisikletin sevildiği ülkeler bu organizasyonu ülkelerine getirmek için yoğun bir çaba harcıyor. Bunun dışında Tur'un kendi gelenekleri doğrultusunda uğramayı sevdiği Liege gibi şehirler de var. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun talebi mutlaka dikkate alınacaktır, ancak bunun çok kısa zamanda olmasını beklememek gerek. Önümüzdeki yıl Liege, sonraki yıl Korsika, 2014'te ise Barcelona 'Grand Départ'a ev sahipliği yapacak. 2015'te ise Ortadoğu ülkelerinden birinin ev sahipliği konuşuluyor. Turu düzenleyen ASO, oradaki bisiklet turlarını da düzenliyor ve iyi ilişkileri var. Bunun dışında 2016-17 yıllarından birinde Tur'un Berlin'e gitmesi de bekleniyor. Türkiye belki araya sıkıştırılabilir ya da bu ülkelerden hemen sonra bir şans bulabilir. Bunun 2018-19 gibi olması mümkün" dedi.
Tour de France'da açılışın farklı ülkelerde yapılması alışılagelmiş bir durum. 1987'de Batı Berlin'de start alan tur, 2007'de Londra'da, 2010'da ise Rotterdam'da başladı. Bu hem açılışı düzenleyen ülke için, hem de ASO için ciddi bir pazarlama ve gelir kaynağı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam