Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chris Froome, Fransa'da gördüğü muameleden şikayetçi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/07/2018 - 11:29 GMT+3

Team Sky lideri, maruz kaldığı saldırılara karşın yarışa konsantre olmaya çalıştığını söyledi.

Chris Froome et Geraint Thomas (Sky) lors du Tour 2018

Görsel kaynağı: Getty Images

Tour de France'ta kariyerinin beşinci zaferini kovalayan Chris Froome, Fransa seyircisinin kendisine yönelik tutumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
L'Equipe gazetesine konuşan Britanyalı bisikletçi, yarışın geride kalan bölümünde çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, "Beni yuhalıyorlar, üzerime bazı maddeler atıyorlar. Bazı seyirciler yanlarından geçtiğim sırada beni iterek bisikletten düşürmeye çalıştı, bazıları da bana yumruk attı. Birçok kez üzerime tükürdüler." dedi. Geçtiğimiz yıl üzerine idrar torbası atıldığını hatırlatan Froome, alaycı bir dille bu yıl en azından bu olayın tekrarlanmadığını ifade etti.
Bisiklet dünyasının en prestijli yarışında yaşanan bu hadiselerin utanç verici olduğunu vurgulayan Team Sky lideri, "Sevdiğiniz bisikletçilere destek olmak varken neden başkalarını ıslıklamayı seçersiniz? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Sadece ben değil, pelotondaki birçok bisikletçi bu yaklaşımdan rahatsız. İspanya'da veya İtalya'da böyle şeyler yaşanmıyor ve bence Fransa'da da artık bu duruma son verilmeli." diye konuştu.
Seyircilerin bu yaklaşımının kendisini korkutmadığını söyleyen Froome, "Her şeye rağmen yarışa konsantre oluyorum. Şu an için seyircileri değil, sadece rakiplerimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Froome ayrıca Tour organizatörlerinin bisikletçileri korumak adına pozitif adımlar attığını, ancak önlemlerin daha da geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Tour de France'a Team Sky'ın 1 numaralı ismi olarak gelen Chris Froome, buna karşın ikinci haftası sona eren yarışta takım arkadaşı Geraint Thomas'ın 1 dakika 39 saniye gerisinde yer alarak genel klasmanın ikinci basamağında bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam