Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tour de France ZE Raporu: 18. Gün

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/07/2019 - 12:45 GMT+3

Fransa Bisiklet Turu'nun 18. etabında yaşananları Eurosport Türkiye spikeri Caner Eler yorumluyor.

victoria nairo quintana tour

Görsel kaynağı: Getty Images

2019 Tour de France'ın kraliçe etabını geride bıraktık. Sırasıyla üçüncü kategori, birinci kategori ve iki tane kategori dışı tırmanışın geçildiği 18. etapta kazanan, Movistar'ın Kolombiyalı bisikletçisi Nairo Quintana oldu.
Günün başından itibaren kaçış grubunda yer alan Quintana, etabın son tırmanışı olan Galibier Yokuşu'nda solo atağını yaparak rakiplerini geride bıraktı ve zirveye ilk sırada çıktıktan sonra iniş bölümünde de sıkıntı yaşamayarak bu sene Tour'daki ilk etap galibiyetini elde etti. İlk iki haftadaki düşük performansıyla eleştiri oklarının hedefi olan 29 yaşındaki bisikletçi, bu zaferle hem kendini hatırlattı hem de yarattığı zaman farkıyla genel klasmanda yedinci basamağa kadar yükseldi.
Genel klasman mücadelesinde günün kazananı Egan Bernal oldu. Galibier'de yaptığı atak sonrası inişte de iyi bir performans sergileyen Team Ineos'un genç yeteneği, genel klasman lideri Julian Alaphilippe ile arasındaki farkı bir buçuk dakikaya indirdi. Bununla birllikte Thibaut Pinot ve Geraint Thomas gibi rakipleriyle birlikte bitiş çizgisine gelen Alaphilippe gün sonunda sarı mayosunu korumayı başardı.
Tour de France'ın 18. etabında yaşananları Eurosport Türkiye spikeri Caner Eler yorumluyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam