Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Jumbo-Visma, Tour de France'a hazır - Primoz Roglic, Wout van Aert, Jonas Vingegaard

Eurosport Türkiye

Güncellendi 21/06/2022 - 16:44 GMT+3

Bisiklet dünyasının en kuvvetli takımlarından Jumbo-Visma, Tour de France’ta yarışacak takım listesini paylaştı. Sarı mayo için en önemli adaylardan olan Primoz Roglic’in yanı sıra Jonas Vingegaard ve Wout van Aert listenin en dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

rimoz Roglic of Slovenia Yellow Leader Jersey, Jonas Vingegaard Rasmussen of Denmark, Wout Van Aert of Belgium Green Points Jersey and Steven Kruijswijk of Netherlands and Team Jumbo - Visma celebrate at podium as best team prize winner after the 74th Cri

Görsel kaynağı: Getty Images

Jumbo-Visma, Tour de France’ta yarışacak takım listesini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl üçüncü turdaki kaza nedeniyle Tour’dan çekilen Primoz Roglic, 2020’deki ikincilik sonrası bu kez şampiyon olmak için yarışacak. Sloven sürücü, daha önce üç kez Vuelta a Espana’da şampiyonluk yaşamıştı.
2020’de Roglic’den sonra 2021’de Tadej Pogacar’ın ardında ikinci olan Jonas Vingegaard da Hollanda merkezli takımın listesinde dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.
Pelotondaki en komple yarışçılardan biri olan Wout van Aert ise Fransa’daki altı etap galibiyetinin üstüne koymak istiyor.
Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot ve Nathan Van Hooydonck, Jumbo-Visma’nın kadrosundaki diğer isimler.
Takım direktörü Merijn Zeeman, farklı hedeflere uygun yarışçılar seçtiklerini ifade etti.
Stage winner Jumbo-Visma team's Danish rider Jonas Vingegaard (R) and overall race winner Jumbo-Visma team's Slovenian rider Primoz Roglic
“Birden çok hedefimiz var, bu nedenşe farklı zeminlerde en iyisini gösterebilecek sürücüleri seçtik.”
“Liderlerimizi zor gözüken ilk haftadan güvenli bir şekilde çıkarmak zorundayız ama aynı zamanda Tur’n diğer favorilerine gelecekteki dağ etaplarını da zor kılmamız gerekiyor.”
Zeeman, Wout von Aert’in etap galibiyetleri ve özellikle de en iyi sprinterin kazandığı Yeşil Mayo için yeterli desteği hak ettiğini söyledi.
Tour de France, 1 Temmuz’da Kopenhag’da başlayacak ve 24 Temmuz’da Paris’te sona erecek. Bütün etapları Eurosport’un televizyon kanallarında ve Eurosport Player’da naklen takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam