Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Zaugg'dan yılın sürprizi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/10/2011 - 19:23 GMT+3

Yol bisikleti takviminin son yarışı olan Giro di Lombardia (Lombardiya Turu) Leopard-Trek'in İsviçreli bisikletçisi Oliver Zaugg'un oldu. 30 yaşındaki isim yılın en önemli sürprizlerinden birine atarken, Radioshack'le birleşerek farklı bir yapılanmaya girecek olan takımına anlamlı bir veda etti.

Paris-Tours ile birlikte Sonbahar Klasikleri'nin en önemlilerinden olan ve takvimdeki yerine istinaden "Ölü yaprakların klasiği" olarak adlandırılan Giro di Lombardia, sezonun en mühim sürprizlerinden birine sahne oldu. İsviçreli Oliver Zaugg zafere ulaşırken, beklenmedik sonuçlarla dolu olan 2011 sezonuna güzel bir uğurlama yapmış oldu.

Leopard-Trek de İsviçreli bisikletçiyle birlikte bu yılın ilk klasik zaferine ulaşmış oldu. Fabian Cancellara ile Bahar Klasikleri’ne iddialı giren Lüksemburg menşeili takım, "Spartaküs" lâkaplı Cancellara'nın Ronde Van Vlaanderen’de Nick Nuyens’e, Paris-Roubaix’de de Johan Van Summeren’e geçilmesiyle büyük hayâl kırıklığı yaşamıştı.
Salita di Ello tırmanışında atağa kalkan Oliver Zaugg, Radioshack ile birleşen ve gelecek yıl Radioshack-Nissan-Trek adıyla mücadele edecek olan takımına son büyük zaferini yaşatmış oldu. 2004'te Saunier Duval ile profesyonel bisiklete adım atan Zaugg, kariyerinin ilk ve en büyük başarısına imza atmış oldu. İsviçreli bisikletçinin ardından İrlandalı Dani Martin ikinci olurken, Katusha’nın İspanyol bisikletçisi Joaquin Rodriguez podyumu tamamladı.

Peloton’un önünde uzun süre tempo tutan Ivan Basso ve yarışın en büyük favorisi Philippe Gilbert ise hemen bu isimlerin arkalarında bitirdi. Bu yıl birçok yarışa mabargo koyan özellikle Ardennes Klasikleri’nde büyük hegemonya kuran Gilbert, bu sonuçla Lombardiya’daki üçüncü zaferini kaçırmış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam