Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

contador sampiyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/09/2012 - 20:11 GMT+3

İspanya Bisiklet Turu’nun efsanevi 20. etabını Denis Menchov kazanırken rakipleriyle aradaki farkı koruyan Alberto Contador şampiyon oldu.

Team Saxo Bank rider and new leader of the race Alberto Contador of Spain celebrates after the 17th stage of the Tour of Spain "La Vuelta" cycling race between Santander and Fuente De (Reuters)

Görsel kaynağı: Eurosport

La Faisanera’dan Bola del Mundo zirvesine çıkan 170.7 kilometrelik etap öncesinde Alberto Contador, Alejandro Valverde’nin 1:35, Joaquim Rodriguez’in de 2 dakika 21 saniye önündeydi.

Etabın son beş kilometresi nefesleri kesti. Bola del Mundo’da eğim yüzde 23’e kadar çıkarken son 1,5 kilometrenin ortalama eğimi yüzde 18’lere varıyordu.

Etabı son 100 metrede yağtığı nefis atakla 4:48.48’lik derecesiyle Katusha’dan Denis Menchov kazandı. Menchov’a karşılık veremeyen Richie Porte ise 17 saniye arkasında ikinci oldu. Kevin De Weert ise 42 saniye arkasında podyumu tamamladı.

Ana grupta ise bitişe iki kilometre kala Joaquim Rodriguez tek başına enfes bir atak yaptı. Ancak Contador’la arasındaki farkı kapatamazken Valverde ile arasındaki farkı da 25 saniyeye kadar indirebildi.

Yarınki son etap öncesi Alberto Contador, Alejandro Valverde’nin 1 dakika 16 saniye, Valverde’nin de 1:37 yer alarak İspanya Bisiklet Turu’nun şampiyonu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam