Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

philippe gilbert, vuelta

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/09/2012 - 20:45 GMT+3

Kötü geçen sezonun ardından, Vuelta’da toparlanma emareleri gösterip Barcelona’daki etabı kazanan Philippe Gilbert, bugünkü 19. etapta da zafere ulaşarak Dünya Şampiyonası öncesi mesaj verdi.

gilbert

Görsel kaynağı: Eurosport

Lotto ile damga vurduğu 2011 takviminin ardından, sansasyonel bir şekilde BMC’ye geçen ve ABD takımında bulunduğu süre içerisinde beklenilen performansı gösteremeyen Philippe Gilbert, üzerindeki ölü toprağı atıyor gibi.
Bu sezonki ilk etap galibiyetini İspanya Bisiklet Turu’nun dokuzuncu etabında elde eden Belçikalı yıldız, Penafiel-La Lastrilla arasında koşulan 169 kilometrelik 19. etabı da kazanarak gelecek haftaki Dünya Şampiyonası öncesi rakiplerine mesaj yolladı.
30 yaşındaki Belçikalı bisikletçi zaferine ilişkin, “En sonda gitmem gerekiyordu ve ben de gittim. Oturmamaya çalıştım çünkü oturduğum anda her şeyin biteceğini biliyordum. Ayakta kalmaya, durmadan pedal çevirmeye çalıştım. Her yolun bir zorluğu vardır ama size takımımın bugün çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Beni ön gruba dahil edip, zafere ulaşmamı sağladılar. Özellikle Alessandro Ballan’ın bana çok yardımı oldu, böyle yetenekler sizinle birlikteyse zaten her zaman şansınız vardır. Kendisi de kazanabilirdi ama bana izin verdi. Ballan gibi büyük bir isimle yarıştığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
19. etapta Gilbert’i Movistar’dan Alejandro Valvarde takip ederken, Katusha’dan Daniel Moreno üçüncü sırayı aldı.
Genel klasmanda ise iki gün önce tarihi bir performans göstererek Rodriguez’den liderliği devralan Alberto Contador birinciliğini sürdürürken, Movistar’dan Alejandro Valvarde 01:35 farkla İspanyol bisikletçiyi takip etti. Joaquim Rodriguez ise 02:21 farkla üçüncü sırada kaldı.
Vuelta’da 20. eta yarın, Palazuelos de Eresma-Bola del Mundo arasında koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam