Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Joaquim Rodriguez

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/05/2012 - 19:31 GMT+3

İtalya Bisiklet Turu’nun zorlu 17. etabını Katusha’dan Joaquim Rodriguez kazandı. İspanyol bisikletçi, zirvedeki rakiplerine gözdağı verdi.

2012 Giro d'Italia Joquin Rodriguez

Görsel kaynağı: Eurosport

Falzes/Pfalzen - Cortina d'Ampezzo arasında koşulan 187 kilometrelik parkura sahip etap beklendiği gibi favorilerin savaşı şeklinde geçti.

Zorlu tırmanışlara ve inişlere sahip olan, genel klasmanın üst sıralarındaki isimlerin birbirini zirveden düşürmeye çalıştığı etapta büyük mücadele yaşandı. Ivan Basso, Michele Scarponi, Rigoberto Uran, Joaquim Rodriguez, Ryder Hesjedal, Domenico Pozzovivvo altılısının öne çıktığı yarışı sondaki müthiş atağıyla Rodriguez aldı.

Pembe mayonun sahibi olan, Giro’nun başından beri genel klasman iddiasını gösteren İspanyol bisikletçi, son bölümde Basso’nun atağına harika cevap verdi ve ipi göğüsledi.

Yarış sonrası açıklamalar yapan Katusha bisikletçisi, zaferini geçen sene 23 Mayıs’ta hayatını kaybeden Xavi Tondo’ya adadı.

Daha önce iki kez İtalya Bisiklet Turu şampiyonu olan Ivan Basso, Liquigas’ın gün boyu önde olduğu etapta başarılı bir performans gösterdi. Tecrübeli İtalyan bisikletçi, cuma ve cumartesi koşulacak zorlu dağ etapları öncesi eski günlerinden bir demet sundu.

Zorlu, kritik virajlara ve keskin eğimlere sahip olan Passo Giau’da bir ara gerilere düşen Michele Scarponi ise sonlarda favorilere yetişerek genel klasmandaki iddiasını gösterdi.

Günün kaybedeni ise rakipleri karşısında geri düşen Astana bisikletçisi Roman Kreuziger oldu. Scarponi ile birlikte Giro’ya Lampre çatısı altında gelen Damiano Cunego da lider grupla boy ölçüşemedi.

Genel klasmanda Joaquim Rodriguez liderliğini sürdürürken, Ryder Hesjedal 30 saniye arkasından ikinciliğini, Ivan Basso ise 1 dakika 22 saniye geriden üçüncülüğünü korudu.

17. etap sonrası genel klasmanda ilk 10 şöyle şekillendi:
1 Joaquim Rodriguez Oliver Katusha 74:46:46
2 Ryder Hesjedal Garmin - Barracuda 0:00:30
3 Ivan Basso Liquigas-Cannondale 0:01:22
4 Michele Scarponi Lampre - ISD 0:01:36
5 Rigoberto Uran Uran Sky 0:02:56
6 Benat Intxausti Elorriaga Movistar 0:03:04
7 Domenico Pozzovivo Colnago - CSF Inox 0:03:19
8 Paolo Tiralongo Astana 0:04:13
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam