Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ryder Hesjedal

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/05/2012 - 19:05 GMT+3

2012 İtalya Bisiklet Turu'nun şampiyonu Kanadalı Ryder Hesjedal oldu. Dramatik bir sona sahip olan Giro'da Joaquim Rodriguez 16 saniye farkla ikinci oldu.

Ryder Hesjedal

Görsel kaynağı: AFP

Milano'da zamana karşı olarak koşulan son etaba pembe mayo sahibi olarak giren Katusha bisikletçisi Joaquim Rodriguez'i 16 saniye farkla geçen Hesjedal genel klasmanda muhteşem bir zafere ulaştı. Etabı İtalyan tecrübe abidesi Marco Pinotti kazanırken, pembe mayo düellosunun yaşandığı son dakikalar büyük bir dramaya sahne oldu.

Daha önce 2011 Fransa Bisiklet Turu'nda altıncı olan Hesjedal, Milano'da tarih yazdı. Garmin-Barracuda sporcusu, tarihte Büyük Tur kazanan ilk Kanadalı olmayı başardı. Steve Bauer'in 1988'deki Fransa Bisiklet Turu dördüncülüğünden beri büyük bir dereceye ulaşamayan Kanada, ilk şampiyonunu çıkardı.

Son ana kadar nefesleri kesen mücadelede varını yoğunu ortaya koyan fakat son bölümde çok az farkla ikinci olan Joaquim Rodriguez de kariyerinin en önemli başarısına imza attı. Katusha bisikletçisi, zamana karşıdaki zaafları nedeniyle son güne girerken çoğunluk tarafından favori gösterilmiyordu. Fakat nefis bir performans sunan Rodriguez, podyumu ne kadar hak ettiğini bir daha gösterdi.

Üçüncülüğü ise dün Stelvio efsanesi haline gelen Thomas De Gendt aldı. Belçikalı bisikletçi, 20. etaptaki muhteşem atağıyla herkesi geride bırakıp, bisiklet dünyasında ses getirmişti. Vacansoleil bisikletçisi, zamana karşıdaki performansıyla podyumun son basamağını aldı. De Gendt, Giro'da en son 1978'de Johan De Muynck'le podyuma çıkan Belçika'ya müthiş bir gurur yaşattı.

2012 İtalya Bisiklet Turu, tarihte ilk 3'ünde herhangi bir İtalyan bisikletçinin bulunmadığı beşinci Giro oldu. Daha önce 1972, 1987, 1988, 1995'te İtalya Turu böyle sona ermişti.

Birinciyle ikincinin 16 saniye farkla sıralandığı 2012 Giro, tarihte en az farkla biten dördüncü İtalya Bisiklet Turu oldu. Bu alanda rekor, 1948'te 11 saniye farkla biten Magni-Cecchi mücadelesine aitti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam