Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Giro organizatörlerini Froome endişesi sardı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/12/2017 - 12:12 GMT+3

Kudüs krizi üstüne Britanyalı bisikletçi hakkında yürütülen yasal süreç, yarışın sağlıklı bir şekilde başlaması konusunda endişeleri beraberinde getirdi.

Chris Froome

Görsel kaynağı: Scanpix

La Vuelta sırasında alınan numunesinde WADA standartlarının iki katı değerde salbutamol maddesi tespit edilen Chris Froome'un, önümüzdeki yıl 4 Mayıs'ta başlayacak olan Giro d'Italia'da yarışması bir hayli tehlikeye girmiş durumda.
Yarışın start alacağı Kudüs'te yaşanan politik krizin ardından bir de Froome cephesinde yaşanan bu sürpriz gelişme, Giro d'Italia'nın organizatör firması RCS Sport'u da endişelendirdi.
İtalyan medyasına konuşan Giro d'Italia Direktörü Mauro Vegni, sezonun ilk büyük turu için ideal bir başlangıç senaryosunun yaşanmadığını kabul etti. Kudüs'te yaşanan süreci yakından takip ettiklerini ve İtalya Dışişleri Bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını belirten Vegni, şu an için yarışın planlandığı gibi Kudüs'te başlamasında bir engel olmadığını ifade etti.
Froome konusunda ise Vegni'nin en büyük endişesi, 2011 yılında Alberto Contador'un başrolünde yaşanan skandalın tekrarlanması. 2010 yılındaki Tour de France sırasında alınan numunesinde yasaklı clanbuterol maddesi tespit edilen ve daha sonra bu test sonucuna itiraz eden Contador, yargılama sürecinin devam ettiği sırada 2011 Giro'ya katılarak pembe mayonun sahibi olmuş, ancak davanın karara bağlanmasının ardından bu yarış galibiyeti elinden alınmıştı. Benzer bir durumun önümüzdeki sene yaşanmamasını umduklarını belirten Vegni, "Bisiklet sporu bu tip olayların tekrarlanmasını kaldıramaz. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak adına Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) sorumluluğu üstlenmesi gerek." diye konuştu.
İtalyan direktör, 29 Kasım'da Giro'ya katılacağını açıklayan Froome'un davasına ilişkin olarak kendilerine herhangi bir yetkili organın önceden haber vermediğini de sözlerine ekledi.
Kariyerinde 4 Tour de France ve 1 Vuelta zaferi bulunan Chris Froome, 2010 yılından sonra ilk kez Giro'da mücadele etmeye hazırlanıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam