Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Valverde'siz de güçlüyüz"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/05/2019 - 14:46 GMT+3

Alejandro Valverde'nin yokluğunda İtalya Bisiklet Turu'nda Movistar takımının lideri olacak Mikel Landa, Giro öncesi Eurosport'un sorularını yanıtladı.

Mikel Landa, Vuelta al País Vasco 2019

Görsel kaynağı: Getty Images

Zorlu bir sezon başlangıcının ardından Giro başlarken nasıl hissediyorsun?
Giro’ya kendimi çok iyi hissederek geldim. Evet, sezon kötü başladı ancak zaman içinde sorunlar çözüldü. Şu an çok iyi durumdayım. Giro’nun benim için çok iyi bir zamanda başladığını düşünüyorum.
Alejandro Valverde’nin yarışa çok az bir zaman kala yaşadığı problem nedeniyle Giro’ya gelememesi seni ve takımı nasıl etkiledi? Valverde’nin yokluğunda Giro’da takımın yegane lideri olacaksın.
Onun burada olamaması bizim için çok üzücü bir durum. Valverde, takımın atmosferine olumlu anlamda etki eden biri. Her etapta çok iyi performans gösterebiliyor ve takım arkadaşlarını motive edebiliyor. Bireysel olarak bakacak olursam, Valverde bana dağlarda yardım edebileceğini düşünüyordum. Yarışmayacak olması bir kayıp. Ancak Giro’ya gelen takımımız da oldukça güçlü.
Bu sene Giro’da birçok dağ tırmanılacak, özellikle de son haftada. Bir de üç bireysel zamana karşı etabı var. Bu zamana karşı etapların seni olumsuz olarak etkliyeceğini düşünüyor musun? Ya da bu durum seni dağlık etaplar için daha fazla mı motive ediyor?
Zamana karşıların benim en güçlü yanım olmadığı çok açık. Umuyorum ki o etaplarda diğer genel klasman adayları ile benim aramdaki zaman farkı çok fazla açılmaz ve ben dağlarda, kendi işimi yaparak, genel klasman için avantaj elde edebilirim.
Mikel Landa
Genel klasman favorileri hakkında neler söyleyebilirsin?
Birçok favori var, burada rakibim çok. Vincenzo Nibali ve Tom Dumoulin bu yarışı daha önce kazanmış isimler. Simon Yates geçen sene kazanmaya çok yaklaşmıştı. Primoz Roglic buraya çok güçlü geliyor. “Süpermen” Miguel Angel Lopez, ne kadar iddialı olduğunu bizlere daha önce gösterdi. Son haftaya kadar hiçbir şey kesinleşmeyecek. Kazananı tahmin etmek çok güç.
Bu Giro’dan beklentilerin neler?
Hayalim Giro’yu kazanmak, son etabın sonunda pembe mayoyu giymek. Fakat bu çok zorlu olacak, birçok güçlü rakibim var. Zirve için yarışabileceğimi düşünüyorum. Gün gün ilerleyeceğim.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam