Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bahar geldi!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/03/2011 - 19:08 GMT+2

Yol bisikleti sezonunda baharın ve klasiklerin habercisi olan Milan-San Remo klasiği, 19 Mart Cumartesi koşulacak. Tek günlük en uzun yarış olan Milan-San Remo, anıtlar olarak bilinen beş klasikten biri olarak kabul edilir.

Cycling generic

Görsel kaynağı: Eurosport

İlki 1907 yılında koşulan Milan - San Remo'yu, Fransız Lucien Petit-Breton kazanmıştır. Belçikalı "Yamyam" lakaplı efsanevi bisikletçi Eddy Merckx 7 kez ile Milan - San Remo’yu en çok kazanan isimdir.
2010 yılında Óscar Freire son sprintte yaptığı atağıyla Alessandro Petacchi ve Tom Boonen’in önünde üçüncü Milan - San Remo zaferini kazanmıştı.
Bu seneki yarışta geçen senenin şampiyonu Óscar Freire’nin yanı sıra eski şampiyonlardan Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Filippo Pozzato ve Alessandro Petacchi’de startta yerini alacak. Ayrıca gökkuşağı mayosuyla katılacak olan Dünya Şampiyonu Thor Hushovd, ilk zaferi için pedal çevirecek.
Bu seneki yarış için en büyük favorilerden biri geçtiğimiz seneyi formda tamamlayan ve 2011 yılına da Volta ao Algarve, Tirreno-Adriatico’da birer etap, Montepaschi Strade Bianche’yi de kazanarak başlayan Belçikalı Philippe Gilbert. Fabian Cancellara ve Thor Hushovd da Milan - San Remo’nun profiline uygun yapıya sahip isimler ve yarışın favorilerinden. Geçtiğimiz hafta yaşadığı kazaya rağmen Paris - Nice’te yeşil mayoyu kazanan Heinrich Haussler de sürpriz yapabilecek isimlerin başında geliyor.
298 kilometrelik Milan - San Remo’da, finişteki toplu sprintte güçlü olan mı kazanacak; yoksa Cipressa’da veya Poggio’da yapılacak bir atak mı yarışın galibini belirleyecek?
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam