Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İtalya'da bir Avustralyalı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/03/2012 - 19:40 GMT+2

İtalya’da koşulan ve bisikletseverler tarafından "İlkbahar’ın Klasiği" olarak adlandırılan Milan-San Remo’yu Avustralyalı Simon Gerrans kazandı.

2012 Simon Gerrans

Görsel kaynağı: AFP

Geçen sene Matthew Goss’la zafere ulaşan Avustralya’nın yüzü, Kuzey İtalya’da bir kez daha güldü.
Yeni kurulan ve bisikletin en sempatik kadrolarından birini oluşturan Avustralyalı GreenEdge ekibinin klasiklerdeki en büyük kozu olan Simon Gerrans, tecrübeli isimler Fabian Cancellara ve Vincenzo Nibali ile girdiği son metrelerde yaptığı atakla ipi göğüsledi.
Sezona Tour Down Under’ı kazanarak başlayan fakat hem orada hem de Paris-Nice’te çok çok ufak farklarla etapları kaybeden Gerrans, GreenEdge’in sözde lanetini de kırmayı başardı.
Favorilerden Philippe Gilbert düşerek devre dışı kalırken, gökkuşağı mayosuyla sahne alan Britanyalı Mark Cavendish, ortalarda pelotonun temposuna cevap veremeyerek yarışı geride tamamladı.
Fabian Cancellara ise Montepaschi Strade Bianche’i kazanarak başladığı sezonda bir de ikincilik alarak ne kadar formda olduğunu kanıtladı.
Tirenne Adriatico’da gülen Vincenzo Nibali ise İtalyanların ulusal umudu olarak girdiği yarışta podyumu tamamlayan isim oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam