Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bouhanni bu kez kazandı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 10/03/2016 - 20:07 GMT+2

Paris-Nice'te 4. etabın kazananı Cofidis'in Fransız sprinteri Nacer Bouhanni oldu.

Nacer Bouhanni, vainqueur à Romans-sur-Isère lors de la 4e étape de Paris-Nice

Görsel kaynağı: AFP

2. etapta sprint bitişinde ilk sırayı almasına rağmen, yarış lideri Michael Matthews'e fiziksel müdahale yaptığı gerekçesiyle üçüncü sıraya düşürülen Bouhanni, 4. etabı temiz bir şekilde alarak Paris-Nice kariyerindeki 3. etap zaferini kazandı.
Pelotonun hemen önünde sprint düellosuna sahne olan etap sonunda podyumun ikinci sırasında Trek-Segafredo'dan Edward Theuns yer alırken, üçüncü basamakta Lotto-Soudal'ın sprint canavarı Andre Greipel yer aldı.
4. etabın nefes kesen sprint bitişi!
picture

Paris - Nice 4. etap: Nacer Bouhanni

Matthews farkı korudu
İlk etaptan beri sarı mayoyu sırtından çıkarmayan Michael Matthews ise etabı Alexander Kristoff 'un arkasında 5. bitirerek liderliğini devam ettirdi. Genel klasman yarışında en yakın takipçisi ise 14 saniye arkasında bulunan Tom Dumoulin. Üçüncü sırada ise 19 saniye gerideki Patrick Bevin yer alıyor. Yarışın iddialı isimlerinden Alberto Contador ise genel klasmanda liderin 33 saniye arkasında 17. sırada yer alıyor.
Demare yarış dışı kaldı
Yoğun kar yağışı yüzünden dün iptal olan üçüncü etabın ardında bugün Thomas Voeckler'in atağıyla güne başlandı. Julienas'ta başlayıp Romans-sur-Isere'de sona eren etapta, kaçışa liderlik eden Fransızın önderliğindeki kaçış grubu bitime 32 km kala Côte de Saint-Uze tırmanışına pelotonun önünde girdi. Ancak bu tırmanışta pelotonda yaşanan kazada Sky'dan Geraint Thomas yerde kaldı. Alexander Kristoff mekanik arıza yaşarken, Kittel ve Demare da yerde kalan diğer isimler oldular. İlk etabın galibi Arnaud Demare kazanın ardından yarıştan çekildi.
Bitime 7 km kala Sylvain Chavanel, Sep Vanmarcke ve Delio Fernández Cruz pelotonun 15 saniye önünde yer alırken, Voeckler gruptan düştü. 2 km kala kaçışı yutan pelotonda sprinterle ön plana çıktı. Düellonun galibi ise Nacer Bouhanni oldu.
Etap sonunda oluşan sıralama ve genel klasmandaki son durumu görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam