Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Paris-Nice'te sarı mayo Matthews'in

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 06/03/2016 - 22:50 GMT+2

Bisiklette takvim şenlenmeye başladı. Bugün başlayan Paris-Nice yarışında düzenlenen tanıtım etabını Avustralyalı Michael Matthews kazandı.

Michael Matthews

Görsel kaynağı: AFP

74. Paris-Nice yarışı Conflans-Sainte-Honorine'de düzenlenen prologue (tanıtım) etabıyla başlangıcı yaptı. 6.1 km uzunluğundaki etabı, sezona geç bir başlangıc yaparak bugün ilk kez piste çıkan Michael Matthews aldı. Orica-GreenEdge'in Avustralyalı bisikletçisi geçen sene de Paris-Nice'te bir etap kazanmıştı ve puan klasmanında ilk sırayı almıştı.
Bireysel zamana karşı olarak düzenlenen parkuru 7:39 ile bitiren Matthews, zamana karşı uzmanı Tom Dumoulin'i iki saniye ile geride bıraktı. Üçüncü sırayı ise Yeni Zelanda'nın zamana karşı şampiyonu Patrick Bevin aldı. Etap sonunda duygularını dile getiren 25 yaşındaki Avustralyalı,
''Benim için sezonun ilk yarışında, Tom Dumoulin gibi dünyanın en iyi zamana karşı uzmanlarından birini geride bırakmak kesinlikle çok özel'' diyerek sevincini dile getirdi.
Genel klasmanda 9 saniye fark
Genel klasman adayları ise ilk günde beklenildiği gibi aralarında fazla zaman farkı yaratamadı. Team Sky'dan Geraint Thomas, en büyük rakibi 2010 şampiyonu Alberto Contador'u 9 saniye geride bıraktı.
İlk gün sonunda oluşan sıralamayı görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam