Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Van Summeren tarih yazdı!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/04/2011 - 19:22 GMT+3

Kazaların, tartışmaların ve sürprizlerin damgasını vurduğu Paris-Roubaix'yi favorileri geride bırakmayı başaran Garmin-Cervelo bisikletçisi Johan Van Summeren kazandı. İddialı isimlerden Fabian Cancellara ikinci olurken, Rabobank'ın Hollandalı sporcusu Maarten Tjallingii podyumu tamamladı.

2011 Paris-Roubaix Johan Van Summeren

Görsel kaynağı: AFP

Yarışın ortalarından itibaren kaçan grupta yer alan Van Summeren, 15 kilometre kala solo atak yaptı ve Bak, Rast, Tjallingii gibi güçlü rakiplerini geride bırakmayı başardı. Paris-Roubaix'yi 2008'de sekizinci, 2009'da beşinci bitiren 30 yaşındaki Belçikalı, bu galibiyetiyle birlikte kariyerinin en önemli zaferine imza atmış oldu.
Van Summeren ve kaçan grubu yarış boyunca arkadan takip eden Cancellara, Hushovd, Ballan gibi iddialı isimlerin oluşturduğu büyük grup ise birlikte çalışmayı bir türlü başaramadığı için ön plana çıkamadı. Ronde Van Vlaanderen'de Nick Nuyens'e geçilen İsviçreli Cancellara, son 10 kilometrede yaptığı atakla ikinciliği aldı. Milan-San Remo'da ikinci, Ronde Van Vlaanderen'de üçüncü olan Cancellara, Bahar Klasikleri'ndeki podyum istikrarını böylece sürdürmüş oldu.
Daha önce Paris-Roubaix'yi üç kez kazanmayı başaran Tom Boonen, şanssız bir şekilde düştüğü ve teknik problemler yaşadığı yarışı yarıda bıraktı. Boonen'in Quick-Step'den takım arkadaşı Sylvain Chavanel de kaza yaparak iddiasını kaybeden isimlerden oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam