Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kral Van Avermaet

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/10/2011 - 19:37 GMT+3

Yol bisikleti takviminin son bölümünün önemli yarışlarından Paris-Tours'u BMC'den Greg Van Avermaet kazandı. Belçikalı bisikletçi, bu sonuçla birlikte kariyerinin en önemli zaferine imza attı.

Greg Van Avermaet

Görsel kaynağı: AFP

Sonbahar Klasikleri'nin Giro di Lombardia ile birlikte en önemli ayağı olan Paris-Tours, takım olarak rüya gibi bir yıl geçiren BMC'nin 26 yaşındaki bisikletçisi Greg Van Avermaet'ın oldu. Belçikalı sporcu, son bölüme kafa kafaya girdiği Marco Marcato'yu sprint finişinde geride bıraktı ve kariyerine altın harflerle yazılacak bir başarının sahibi oldu.
Van Avermaet, bir de etap zaferi elde ettiği 2008 İspanya Bisiklet Turu'nda sprint klasmanının lideri olmuştu. Belçikalı bisikletçi, bu yıl ise Tour de Wallonie'yi kazanma başarısı göstermişti.
26 yaşındaki sporcu yarış sonrası mikrofonlara "Çok mutluyum. Kariyerimin en önemli zaferi" açıklamalarında bulundu. Philippe Gilbert'in BMC'ye transferi sonrası özellikle Bahar ve Ardennes Klasikleri'nde geri planda kalması beklenen Van Avermaet, bu konu hakkındaki soruya ise "Evans, Hushovd ve Gilbert'le çok güçlü bir ekip olduk. Her yarışta iddialı olacağız. Heyecanlıyım" cevabını verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam