Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Contador şoku

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/09/2010 - 16:18 GMT+3

Alberto Contador, idrarında çıkan Klenbuterol yüzünden Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından müsabakalardan men edildi.

CYCLING Alberto Contador en vivo

Görsel kaynağı: Eurosport

2010 Fransa Bisiklet Turu'nun galibi Alberto Contador, 21 Temmuz'da yapılan testlerin sonucunda idrarında clenbuterol çıkması sebebiyle ceza alacak. Contador, konuyla ilgili bir açıklama yapacak. Muhtemelen besin zehirlenmesinden dolayı ortaya çıkan Klenbuterol'ün, çok düşük miktarda olması nedeniyle performans artırıcı bir özelliği bulunmuyor.
Eskiden astım hastaları tarafından kullanılan Klenbuterol, steroid gibi kas gelişimine yardım ettiği biliniyor. Bu yüzden doping sınıfına giriyor. Fakat Contador'da Dünya Anti Doping Komitesi'nin (WADA) öngördüğü değerden %400 daha az çıkması, gıda zehirlenmesi olasılığını kuvvetlendiriyor. Contador'un basın danışması, İspanyol bisikletçinin bugün konuyla ilgili detaylı bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Contador ayrıca, "Eğer ciddi bir doping kullanımı olsaydı o hafta ortaya çıkardı. İspanya'dan gelen eti yediğim için zehirlendim ve idrarımda clenbuterol çıktı." diye konuştu.
Doping uzmanı Dr. Douwe De Boer, Contador'da bulunan Klenbuterol ile ilgili yazdığı raporda şunları dile getirdi., "Astım hastaları tarafından solunum yollarını rahatlatmak amaçlı kullanılan bir ilaç. Fakat kalp ritmini hızlandırıp, kan basıncını artırdığı da biliniyor. Ayrıca tokoliktik etkileri de mevcut. Yalnız insanlar tarafından kullanılmasının temel sebebi solunum yollarını rahatlatması içindir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam