Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Gerrans liderliği perçinledi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 22/01/2016 - 19:04 GMT+2

Tour Down Under'ın 4. etabını da kazanan Simon Gerrans, genel klasmanda en yakın takipçisiyle farkı 14 saniyeye çıkardı.

Simon Gerrans (Orica)

Görsel kaynağı: AFP

Tour Down Under'ın Norwood ile Victor Harbor arasında geçilen 4. etabında zafer, Orica-GreenEdge takımından Simon Gerrans'ın oldu.
Geçtiğimiz etabı da ilk sırada bitiren Gerrans, böylelikle kariyerinde ilk kez üst üste 2 etap zaferi elde etmeyi başardı. Tour Down Under'da üst üste 2 etap alan son isim, 2010 yılında Andre Greipel'di.
Sprint finişine sahne olan etabı Sky takımından Ben Swift 2. bitirirken, Trek-Segafredo'dan Giacomo Nizzolo 3. tamamladı.
"Birçok insanın bu sonuca saşırdığını düşünüyorum, ben de şaşkınım. Son bölümde iyi bir tempo yakaladık. Hem ara sprint kapısında hem finişte takımım benim adıma işleri kolaylaştırdı" diyen Avustralyalı bisikletçi, takım arkadaşı Daryl Impey'e ayrı bir parantez açarak, "Son 400 metrede beni öne taşıyan isim Daryl oldu. Bugün gerçekten çok iyi çalıştı" ifadelerini kullandı.
Etabı birinci tamamlayarak 10 saniyelik zaman bonusu kazanan Gerrans, etap içindeki ara sprint kapısını da ilk sırada geçtiği için fazladan 1 saniyeyi daha cebine koydu. Bu sonuçla birlikte genel klasmanda en yakın rakibi Jay McCarthy ile arasındaki farkı 14 saniyeye çıkaran 35 yaşındaki isim, yarın McLaren Vale-Willunga Hill arasında geçilecek turun kraliçe etabı öncesi avantajını arttırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam