Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tour Down Under'da zafer 4. kez Gerrans'ın

Eurosport Türkiye

Güncellendi 24/01/2016 - 16:06 GMT+2

35 yaşındaki tecrübeli sporcu, iki etap zaferi yaşadığı Tour Down Under 2016'yı genel klasman lideri olarak tamamladı. Son etabın kazananı ise Caleb Ewan oldu.

Simon Gerrans

Görsel kaynağı: Eurosport

Adelaide'de düzenlenen Tour Down Under'ın 6. ve son etabında zafer Caleb Ewan'ın oldu. Orica-GreenEdge'in 21 yaşındaki sprinteri, bu etapla beraber 2016 TDU'daki 2. etap galibiyetini yaşamış oldu. Sprint bitişine sahne olan etapta Ewan'ı takip eden isimler Dimension Data'dan Mark Renshaw ve Trek-Segafredo'dan Giacomo Nizzolo oldu. Genel klasmanı kazanarak, toplamda 4. Tour Down Under şampiyonluğunu kazanan Gerran ise etabı 11. sırada bitirdi.
Gerrans 4. zaferini aldı
35 yaşındaki Simon Gerrans ise iki etap (3-4) zaferinin ardından genel klasmanda da podyumun zirvesinde yer aldı. Gerrans bu zaferle beraber World Tour sıralamasında da zirveye çıkmış oldu. 4. şampiyonluğundan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Avustralyalı sporcu,
''Çocuklardan bu hafta daha fazla şey isteyemezdim, gerçekten olağanüstü bir iş çıkardılar. Beni hep önde tutup, arkadaki karmaşadan uzak tuttular ve Caleb'in sprint bitişlerinde en iyi performansı vermesine yardımcı oldular. Bizim için fantastik bir haftaydı'' dedi.
Son etabın geride kalmasıyla beraber bireysel ödüller de sahiplerini buldu;
Genel klasman lideri: Simon Gerrans (Avs) Orica–GreenEdge
Puan klasmanı lideri (En iyi sprinter): Simon Gerrans (Avs) Orica–GreenEdge
Dağların kralı: Sergio Henao (Kol) Team Sky
Gençler klasmanı lideri: Jay McCarthy (Avs) Tinkoff
Takımlar klasmanı: Cannondale Pro Cycling Team
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam