Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Umman Turu - Froome ilki Umman'da tattı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/02/2013 - 14:04 GMT+2

Sky’ın Britanyalı bisikletçisi Chris Froome, FDJ’den Nacer Bouhanni’nin galip tamamladığı final etabında genel klasman liderliğini korumayı başararak Umman’da zafere ulaştı. Froome, aynı zamanda kariyerinin etap yarışı galibiyetini elde etti.

Chris Froome, Tour of Oman (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Umman Turu’nun beşinci etabını Saxo-Tinkoff’tan Alberto Contador ve Katusha’nın İspanyol bisikletçisi Joaquim Rodriguez’i saf dışı bırakarak galip tamamlayan Chris Froome, Tur’un final etabında da genel klasmandaki yerini korumayı başardı.
Hawit Nagam Park’la Matrah Corniche arasında koşulan 144 kilometrelik etapta Fransız takımı FDJ’den Nacer Bouhanni zafere ulaşırken Britanyalı Chris Froome, Alberto Contador, Cadel Evans, Joaquim Rodriguez ve Vincenzo Nibali gibi isimleri geride bıraktı ve zirveye oturdu.
Kariyerinde birer Fransa Bisiklet Turu ve Vuelta etap galibiyeti ve Olimpiyat bronzu bulunan Chris Froome, buna karşın hiçbir etap yarışında genel klasman zaferi elde etememişti. Froome, böylece Umman’da bunu başararak kariyerine yeni bir sayfa eklemiş oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam