Umman'da Norveç hegemonyası

Umman Turu'nda 5. etabın galibi Edvald Boasson Hagen oldu. Bu sonuçla beraber Umman'da düzenlenen 5 etabın 3'ünde Norveçli sporcular zafere ulaştı.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Umman'da sprint bitişine sahne olan 5. etapta zafer Dimension Data'nın Norveçli sporcusu Edvald Boasson Hagen'in oldu. 2016 Umman Turu'ndaki ikinci etap zaferini yaşayan Hagen, puan klasmanındaki liderliğini de pekiştirdi.
Bahar klasiklerine göz kırpıyorBoasson Hagen bu zaferle beraber 2016 yılındaki 3. etap zaferini yaşarken, sergilediği performansla bahar klasikleri için favoriler arasındaki yerini en ön sıradan ayırtmış durumda.
Bardet'nin atağı etkili olmadıSon düzlüğe yaklaşık 40 kişilik grup aynı anda girerken, Hagen sprint yeteneğini bir kez daha göstererek Greg van Avermaet ve Marco Canola'nın önünde çizgiyi geçen isim oldu. Bousher Al Amerat tırmanışı başta olmak üzere, 3 tırmanış barındıran etapta Roman Bardet son tırmanışta genel klasman liderliğinde Vincenzo Nibali'yi yakalamak için atak yaptı. Ancak Nibali ve Astana'dan takım arkadaşları bu atağı çok iyi kontrol ederek Fransız bisikletçisinin kaçışına cevap vermekte gecikmedi.
Nibali zirvedeNibali genel klasmanda Bardet'nin 15 saniye önünde yer alırken, takım arkadaşı olan Danimarkalı Jakob Fuglsang 24 saniye gerisinde 3. sırada yer alıyor.
Yarın sona erecek Umman Turu, 130 kilometrelik düz bir etaba sahne olacak. Sprint bitişine sahne olacak son günde Nibali'nin liderlik mayosunu kaptırması oldukça zor görünüyor.
Umman Turu'nda etap ve genel klasman sıralamsını görmek için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam