Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Niemiec: ''Önde olmak oldukça stresli bir durum''

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 25/04/2016 - 17:32 GMT+3

Türkiye Turu'nda turkuaz mayonun sahibi Przemyslaw Niemiec, yarışa liderlik etmenin oldukça zor olduğunu belirtti.

Stage winner Przemysław Niemiec, flanked by José Gonçalves, 2nd, and Marco Zanotti, 3rd. - Photo credit: Tour of Turkey/Brian Hodes)

Görsel kaynağı: Eurosport

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda ikinci etap sonunda genel klasman liderliğini sürdüren İtalya'nın Lampre-Merida takımından Polonyalı sporcu Przemyslaw Niemiec, turkuaz mayoyu koruduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Bu yıl ilk kez tura eklenen Kapadokya-Kapadokya etabının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Niemiec, oldukça zorlu bir etabı geride bıraktıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Özellikle Caja Rural-Seguros RGA takımının yaptığı ataklar nedeniyle zor bir gün geçirdik. Son kaçışta 15 kişi vardı. Bunlardan 6'sı Caja Rural'dandı. Durum böyle olunca ben de onlarla kaçmaya karar verdim. Kuvvetli rüzgardan dolayı onları kaçırma riskim vardı. Onlarla kaçtım. İlerleyen bölümde 3 Caja Rural sporcusu atak yaparak kaçmaya başladı. İşim daha da zorlaştı çünkü hepsini aynı anda kontrol etmem çok zordu. Onlarla kaçışa katıldım. Bu arada takım arkadaşım Koshevoy benimleydi. Son 500 metreye kadar bana çok yardımcı oldu ve beni taşıdı. Amacım, mayomu korumaktı. En son 2010'da Fransa'daki bir turda mayo kazanıp, bunu sahiplenmiştim. Bu duyguyu yeniden yaşadığım için çok mutluyum."
Önde olmanın stresli olduğunu vurgulayan Niemiec, "Önde olmak, oldukça stresli bir durum. Bundan memnun değilim. Stresi pek sevmiyorum ama lider mayoyu taşımak için buna değer." ifadesini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam