Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Takım emirlerine uymayan Lewis Hamilton disiplin cezasıyla karşı karşıya

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 28/11/2016 - 17:49 GMT+3

Mercedes pilotunun son yarışta takım emirlerine aykırı hareket etmesi tepki çekti.

Lewis Hamilton and Toto Wolff

Görsel kaynağı: AFP

Formula 1'de sezonun son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix'sini ilk sırada bitirmesine karşın dünya şampiyonluğunu takım arkadaşı Nico Rosberg'e kaptıran Lewis Hamilton, yarış sırasında takım direktiflerine uymadığı için muhtemel bir disiplin cezasıyla karşı karşıya.
Şampiyonluk için yarışı ilk 3 içinde bitirmesi yeterli olan Rosberg'i geri düşürmek için son turlarda kontrollü bir şekilde hızını düşüren ve geriden gelen Sebastian Vettel ile Max Verstappen'i yarışa ortak eden Hamilton, Mercedes yönetiminin telsizden yaptığı uyarılara rağmen finişe kadar temposunu artırmamıştı.
Bu konu hakkındaki görüşü sorulan Mercedes Motor Sporları Yöneticisi Toto Wolff, takım direktiflerine uymamanın bir bedeli olacağını ima etti. Hamilton'ın şampiyonluk için elindeki son kozu oynadığını ifade eden Wolff, "Bu hamle, şampiyon içgüdüsüne sahip bir pilot için mazur görülebilir. Ancak takım emirlerine itaat etmemek ve bunu kamuoyu önünde yapmak, sizin kendi çıkarlarınızı takımın önüne koyduğunuzu gösterir. Takım içinde anarşinin kimseye faydası yok." ifadelerini kullandı.
Her şeye karşın takım olarak yarışta ve şampiyonada duble yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren 44 yaşındaki idareci, Hamilton hakkında karar vermek için aceleci davranmayacaklarını ve olayı tüm detaylarıyla incelemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam