Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Jenson Button

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/03/2012 - 16:28 GMT+2

Formula 1'de sezonun ilk yarışı Avustralya'da koşuldu. Albert Park'ta zafere ulaşan isim McLaren'den Jenson Button olurken, son iki yılın şampiyonu Sebastian Vettel ise altıncı başladığı yarışı ikinci sırada tamamladı.

button

Görsel kaynağı: Reuters

Formula 1’de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’si sorunsuz bir start ile başladı. Kalkışta takım arkadaşı Hamilton’ı geçen Jenson Button, liderliğe kurulurken, iyi kalkış yapan Schumacher önündeki Grosjean’i, Rosberg ise iki Red Bull’u gerisinde bırakarak iyi bir başlangıç yaptı.
Son iki senenin dünya şampiyonu Sebastian Vettel ise 11. turda önündeki isimleri geride bırakıp üçüncü sıraYa yükseldi. 17. turda pite lider giren Jenson Button, yine lider çıkmayı başardı. Hamilton üçüncü, Vettel ise altıncı sırada piste dönünce bu durum yarışın lideri için avantaj oluşturdu.

İkinci pitlere kadar sıralama Button, Hamilton ve Webber şeklinde giderken arka bölümlerde ise Raikkonen ara ara yaptığı ataklarla sekizinci sıraya kadar tırmadı. 36. turda Button ve Hamilton arka arkada pite döndü. Liderliği devralan Vettel ise hızlanarak kendisine avantaj sağlama planları yapıyordu. Sadece bir tur sonra piste güvenlik aracı girince Alman pilot da pitin yolunu tuttu ve piste ikinci olarak döndü.
Yaklaşık beş turu güvenlik aracının liderliğinde geçilen yarışta, 42. turda araçlar yeniden özgür kaldı. Vettel'in kendisine 3 saniyeden fazla yaklaşmasına izin vermeyen Jenson Button, aracından maksimum verimi alarak damalı görmeyi ilk sırada görmeyi başaran isim oldu. Son iki yılın şampiyonu Sebastian Vettel ikinci sırada yarışı tamamlarken, Hamilton ise podyumu tamamlayan isim oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam