Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alonso, Vettel'e kızgın

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 14/11/2016 - 12:58 GMT+3

Brezilya Grand Prix'sinde Sebastian Vettel ile gerilimli anlar yaşayan Fernando Alonso, bir daha böyle bir durumun yaşanaması durumunda Alman pilota çarpacağını söyledi.

McLaren's Fernando Alonso of Spain competes ahead of Williams' Valtteri Bottas of Finland.

Görsel kaynağı: Reuters

Lewis Hamilton'ın zaferiyle sonuçlanan Brezilya Grand Prix'sine damga vuran olaylardan biri Fernando Alonso ve Sebastian Vettel arasındaki mücadeleydi.
Interlagos Pisti'denki yarışın 42. turunda Alonso'yu geçerek yedinci sıraya yükselen Vettel, McLaren pilotu olan rakibini bir virajda açıktan geçti ve Alonso'nun spin atmasına sebep oldu. Bu olay üzerine İspanyol pilot takım radyosuna şikayette bulundu ancak yarış direktörü Charlie Whiting, Vettel'in bu hamlesini soruşturmaya gerek görmedi.
''Başkası Vettel'e böyle iyi davranmayabilir''
Yarıştan sonra konuşan Fernando Alonso, Vettel'i net bir dille uyardı.
''Vettel hakkında bugün herhangi bir yaptırım olacağını düşünmüyorum, çünkü yarış memurları uyarı yapmadılar. Yan yol olduğu için şanslıydım. Eğer duvar olsaydı; ya duvara çarpardım, ya da Vettel'e. Bir daha böyle bir hamle yaparsa ona çarpacağım ve benden daha çok puan kaybedecek.'' diyen İspanyol pilot,
''Yağmur yağarken kuru havalardaki görüş açısına sahip olamıyoruz ve aynaları da yeterli seviyede göremiyoruz. Bu yüzden arkamda neler yaşandığını göremiyorum. Sonuçta bugün ciddi bir kaza yaşanmadı, çünkü yandaki asfalt yola çıktım. Bir gün başkası Vettel'e böyle iyi davranmayabilir ve ona çarpabilir.'' diyerek Alman rakibine uyarıda bulundu.
Sebastian Vettel yarışı 5. sırada tamamlarken, Fernando Alonso damalı bayrağı 10. sırada gördü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam