Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formula 1 - Coulthard: Bu lastikler ölüm riski taşıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/07/2013 - 13:11 GMT+3

Formula 1 eski pilotu David Coulthard, dün Britanya Grand Prix'inde yaşanan lastik kazaların değerlendirdi.

David Coulthard at Moscow Raceway, WSR

Görsel kaynağı: Eurosport

Formula 1'de dün koşulan ve Mercedes pilotu Nico Rosberg’in kazandığı Britanya GP’sinde Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean Eric Vergne ve Sergio Perez’in lastikleri ile yaşadığı sorunlar gündeme damga vurdu.
Pirelli Motor Sporları Direktörü Paul Hembery'nin yarıştan sonra yaptığı açıklamada yaşanan sorunların öngörülemez olduğunu belirtmesine rağmen konu ile ilgili tartışmalar sürüyor.
Formula 1'in eski pilotlarından biri olan ve hali hazırda Red Bull'da danışman olarak görev yapan David Coulthard, The Telegraph'taki köşesinde konuyu ele aldı ve Pirelli'ye fazla yüklenilmemesi gerektiğini savundu.
Tecrübeli pilota göre Pirelli'den yarışta en fazla iki pit stop kadar dayanabilecek kısa ömürlü lastikler üretmeleri istendi ve onlar da bunu yaptılar. Bu isteğin arkasında yatan düşünce ise pit alanındaki etkinliliği geliştirebilecek çalışmalara zemin oluşturmak.
Coulthard ayrıca bu tip lastiklerden kaynaklanan hataların pilotlar için ölümcül olabileceğinin altını çizdi ve Pirelli yetkililerinin bu soruna bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam