Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Pol pozisyonu Hamilton'ın

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/10/2011 - 10:16 GMT+3

Sezonun sondan dördüncü durağı olan Kore Grand Prix’sinde sıralama turlarının en hızlısı McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Red Bull takımı geride kalan 15 yarışta elde ettiği pol pozisyonu kazanma serisine Kore'de son verdi.

lewis hamilton, kore

Görsel kaynağı: Reuters

Kariyerindeki 19. pol pozisyonunu elde eden İngiliz pilot, takımının Formula 1 tarihindeki 700. yarışında pol pozisyonunu kazanmış oldu. 1:35.820’lik derece yapan 26 yaşındaki Hamilton, en yakın rakibi olan dünya şampiyonu Sebastian Vettel’in 00.222 saniye önünde sıralama turlanın en hızlı performansını sergiledi.
Yaklaşık 1,5 yıl sonra pol pozisyonunda ilk sırayı alan Hamilton, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Takımın son performansından ve burada olmaktan çok mutluyum. Ayrıca, Red Bull ile mücadele eden ilk takımız. Önemli olan yarınki yarış olacaktır" ifadelerini kullandı.
Geçen hafta Japonya’da şampiyonluğunu ilan eden Vettel, beş kez pit stop’a girdiği sıralama turlarında ikinci sırayı elde ederken, McLaren Mercedes’den Jenson Button, takım arkadaşı Hamilton’un 00.306 saniye gerisinde üçüncü olarak yarışı tamamladı.
Sezonun ilk 15 yarışında pol pozisyonun sahibi olan Red Bull pilotlarının serisi ise Kore’de sonlandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam