Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Vettel zafere doymuyor!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/10/2011 - 12:06 GMT+3

Sezonun sondan dördüncü yarışı olan Kore GP'sini geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Sebastian Vettel kazandı. McLaren'den Lewis Hamilton ikinci olurken, Mark Webber podyumu tamamladı. Vettel-Webber işbirliği ile yine zirveye çıkan Red Bull, takımlar klasmanında zafere ulaştı.

Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany celebrates after winning the the South Korean F1 Grand Prix at the Korea International Circuit in Yeongam, October 16, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Red Bull, rüya gibi geçen 2011 sezonunda sona yaklasilirken Kore'de de güldü ve takimlar klasmanindaki ikinci sampiyonluguna ulasti. Sebastian Vettel ile pilotlar klasmanini domine eden Ingiliz ekibi, bu sonuçla basarisini her alanda taçlandirmis oldu.

Yarisin hikayesi
McLaren'in yükselen siralama performansiyla pol pozisyonunu alan Lewis Hamilton yarisa yerini Vettel'e devrederek basladi. Takim arkadasi Button da üçüncülügünü Webber'e verince McLaren'ler startin kaybeden takimi oldu. Startin ardindan siralama oturunca hafta sonunun bilinmezi lastik asinmasi gözlenmeye basladi. Cuma günü yagmur nedeniyle takimlar kuru lastiklerini garajdan çikaramamis ve degerli verilerini elde edememislerdi. Pirelli'nin getirdigi süper-yumusak ve yumusak lastik setinin bu pistte dayanamayacagi ve 4 pit stopa neden olabilecegi padok alaninin asil konusuydu.
Havanin kapali ve soguk olmasi bu beklenen büyük lastik asinmasini geciktirdi. Tam 14 tur boyunca basa oynayan pilotlar, pit zincirini baslatacak hamleyi bekledi. 14. turda Button, telsizden aldigi "Simdi pite girersen Ferrari'leri geçebilirsin" talimatiyla pite yöneldi ve reaksiyonu baslatti. Üç tur sonra ve biraz geç kalarak pite giren Ferrari'ler Rosberg'in ve Button'in ardina düstü. Pit stoplarin devam ettigi sirada Petrov ve Schumacher kariyerlerinde üçüncü kez birbirileriyle çarpistilar ve yaris disi kaldilar. Lider Vettel'in pit stopunu tamamladigi sirada yaris kontrol, kazadan kalan parçalari toplamak için güvenlik aracini içeri soktu.
Ilk pit stoplar sonunda Vettel, Hamilton ve Button süper yumusak lastiklerle devam ederken Webber, Rosberg ve Alonso yumusak lastiklerdeydi. Pirelli'nin lastikler arasinda var oldugunu iddia ettigi bir saniyelik fark ortaya çikmadi. Bunun da en büyük sebebi yine hava sartlariydi. Bu sene frenleme sirasinda lastiklerin en çok kilitlendigi yaris olmasi da lastiklerin bir türlü istenilen isiya ulasmadiginin kanitiydi. Bitime 20 tur kala yapilan ikinci pit stoplarda pilotlar yumusak lastiklere geçti. Ilk dört sirada bir yer degisimi olmazken Alonso, hizli turlarla takim arkadasinin önüne geçti ve dördüncü Button'i hizla yakalamaya basladi. Webber, Hamilton'u yakalayip geçmeye çalisirken Alonso da Button'in hemen arkasina geldi. Ancak ikisi de rakiplerini geçmeyi basaramadi.

Kore'de zafere ulasan Sebastian Vettel, bu sezonki 10. galibiyetine ulasti. Ikincilik, siralama turlari sonucunda pol pozisyonun sahibi olan Lewis Hamilton'in, üçüncülük ise bir diger Red Bull pilotu Mark Webber'in oldu.

KORE GP'SINI KIM, KAÇINCI SIRADA BITIRDI? SONUÇLAR BURADA!

PILOTLAR VE TAKIMLAR KLASMANINDA SON DURUM NE? SONUÇLAR IÇIN TIKLAYIN!
Red Bull Racing, Vettel ile liderligi ve Webber ile üçüncülügü alarak, sampiyonanin sonlanmasina üç yaris kala ikinci takimlar sampiyonlugunu elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam