Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

sebastian vettel kore gp sampiyona liderligi fernando alonso

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/10/2012 - 11:02 GMT+3

Formula 1’de son iki sezonun şampiyonu Sebastian Vettel, Kore Grand Prix’sini ilk sırada tamamlayarak üst üste üçüncü yarış galibiyetini elde etti. Red Bull pilotu bu sonuçla beraber sürücüler klasmanında da şampiyona liderliğine yükseldi.

2012 Korea GP: Vettel siegt vor Red-Bull-Kollege Webber

Görsel kaynağı: Eurosport

Singapur ve Japonya GP’lerinde zafere ulaşarak Fernando Alonso ile farkı azaltan Sebastian Vettel, sezonun 16. yarışı Kore’de klasman liderliğini ele geçirdi.
Singapur’a pole pozisyonundan başlayan Mark Webber’den ilk virajda yarış liderliğini alan Vettel, 55 tur boyunca hata yapmadı ve Yeongam’da zafere ulaşmayı başardı. Avustralyalı Mark Webber yarışı ikinci sırada tamamlayarak Red Bull’a dubleyi yaptırırken, Singapur’a kadar şampiyona liderliğinde bulunan Fernando Alonso podyumu tamamladı.
McLaren’ler ise felaket bir yarış çıkarttı. Üçüncü cepten start alan Lewis Hamilton lastiğindne sorun yaşayıp yarışı ancak 10. sırada tamamlayabilirken, Jenson Button ilk turda yarış dışı kaldı.
Vettel bu sonuçla beraber sürücüler klasmanında puanını 215’e çıkartırken, 209 puanı bulunan Fernando Alonso’nun 6 puan önüne geçti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam