Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Vettel zaferi Bianchi’ye adadı

TarafındanTRF1.net

Güncellendi 26/07/2015 - 20:28 GMT+3

2015 Macaristan GP’de zaferi kazanan Sebastian Vettel, bu zaferi geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Jules Bianchi’ye adadığını söyledi.

2015, Ferrari, Sebastian Vettel (imago - not in UK)

Görsel kaynağı: Imago

Yarıştan önce 20 pilotu, Bianchi ailesi ile birlikte bir dakikalık saygı duruşu eşliğinde Bianchi’yi anmıştı.
Bu sene 2., kariyerinde ise 41. zaferini kazanan Vettel, bu zaferi Ferrari’nin yetiştirme programında yer alan Bianchi’ye adadı.
Telsiz kutlamasında Fransızca “Teşekkürler Jules. Bu galibiyet senin için.” diyen Vettel sonrasında İngilizce “Her zaman kalbimizde olacaksın. Er ya da geç Jules’in bu takımın bir parçası olacağını biliyorduk.” dedi.
Podyuma çıktığında ise Vettel “İnanılmaz bir gün ancak bu galibiyet Jules için. İnanılmaz zor bir hafta sonu olduğunu biliyorduk. Hepimiz için çok zordu bu yüzden bu galibiyet onun için. Ferrari ailesindeki herkes, tüm Ferrari taraftarları er ya da geç Jules’in bu takımın bir parçası, bu ailenin bir parçası olacağını biliyordu.” dedi.
Yarışı değerlendiren Vettel “Bizim açımızdan kesinlikle güvenlik aracına gerek yoktu. Açıkçası daha sonrasında çok ilginç bir son bölüm oldu. Harika start aldık. Açıkçası bugün direkt liderliğe çıkmamız kritikti. Araç zordu ancak sürüşü harikaydı. Ve harika bir yarış oldu. Harika performans sergiledik. Cuma gününden sonra böyle iyileşme gösteren takıma teşekkürler. Bugün her şey bir araya geldi. Güvenlik aracına rağmen kazanmayı başardık. Bu yüzden bu galibiyet aynı zamanda takım için.” dedi.
Benzer haberler için TRF1.net
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam