Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fernando Alonso

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/03/2012 - 14:49 GMT+3

Formula 1’de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix’sine yağmur damgasını vurdu. Damalı bayrağı ilk gören isim Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso olurken, Sauber ise hafta sonunun sürprizini yaptı ve Sergio Perez yarışı ikinci sırada tamamladı.

alonso

Görsel kaynağı: Reuters

Sorunsuza yakın bir startın ardından başlayan yarışta ilk turlar Hamilton ve Button’ın dominasyonunda geçti. Yarışın başından beri yağan yağmur şiddetini arttırdı ve kırmızı bayraklar sallanarak yarışa ara verildi. Yaklaşık 50 dakika aradan sonra yeniden başlayan yarışta pilotlar seri halde pite girerek lastik değiştirdiler.
Pitte Hamilton çok fazla vakit kaybederken, Alonso piste çok iyi bir zamanla döndü. 15. turda Jenson Button, Karthikeyan’a çarptı ve ön kanadını kırınca arka sıralara düştü. Yarışın lideri Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso oldu. Alonso’yu takip eden Sauber’den Perez olurken, Hamilton ise üçüncü sırada kaldı.
Gerilerde kalan son iki yılın şampiyonu Sebastian Vettel, yaptığı ataklarla Raikkonen ve Rosberg’i yerine bırakarak dördüncülüğe kadar yükseldi. Yağmursuz ve sakin devam eden yarışta 40. turlarla birlikte heyecan yeniden başladı. Ön sıradaki pilotlar sırasıyla pite girerken, hepsi piste girdiği sırayla geri döndü. Lastikleri değiştikten sonra daha da hızlanmaya başlayan Alonso liderliğini yarış sonuna kadar korudu ve damalı bayrağı gören ilk isim oldu. Yarışı ikinci sırada bitiren Sauber pilotu Sergio Perez haftanın sürprizine imza atarken, McLaren’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise yarışı üçüncü sırada bitirdi. Bitime yaklaşık 10 tur kala lastiği patlayan Sebastian Vettel ilk 10 dışında kalırken, yarışı dördüncü sırada ise Mark Webber bitirdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam