Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Formula 1 Malezya

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/03/2012 - 09:56 GMT+3

Sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix’sine alışıldığı üzere yağmur damgasını vurdu. Aşırı yağış yüzünden ara verilen yarışı Ferrari pilotu Fernando Alonso kazanırken, Sauber’den Sergio Perez ise yağmurla gelen sürpriz oldu.

Alonso

Görsel kaynağı: AFP

Malezya Grand Prix’si denilince akla gelen ilk şeyin yağmur olması, daha önce pistte aşırı yağış yüzünden yarışların sekteye uğraması zaten normal olmayan bir hafta sonu yaşanacağının belirtisiydi. Çok az yağış, sorunsuz bir start ve sakin ilk turların ardından önce yağmur çığırından çıktı sonrada pistte yaşananlar. 9. turda verilen zorunlu aradan yaklaşık 50 dakika sonra yarış güvenlik aracının liderliğinde başladı birkaç tur sonra da arabalar özgürlüğüne kavuştu.
Önce damalı bayrağı ilk gören Alonso’dan başlayalım. Ferrari için bu zaferin pek beklendiği söylenemez. Massa ile yaşadıkları sıkıntıların büyüklüğü bir tarafa, kağıt üzerinde araç zirveye oynama potansiyelinden çok uzak. Bir döneme damgasını vuran takımın şu hali yönetim ve sevenleri açısından kaygı verici olsa da bu galibiyetle en azından biraz nefes aldılar.
İkinci olan Sergio Perez ise bu zaferiyle hem inanılmaz bir sürprize imza attı hem de dedikodu kazanını kaynatmaya başladı. 22 yaşındaki pilot, Formua 1 tarihindeki dördüncü Meksikalı. En son bir vatandaşı podyum gördüğünde kendisi henüz portakalda vitamin olmaya bile yakın değildi. 1971’de koşulan Hollanda Grand Prix’sinde Pedro Rodriguez de kürsünün ikinci basamağına yükselmişti. Perez, Ferrari yarış akademisi çıkışlı olmasıyla birlikte, Kırmızılar’dan destek gören Sauber’in şöförü. Hal böyle olunca Felipe Massa’nın performansıyla birlitke Perez’in Ferrari’ye geçeceği dedikoduları ağırlık kazandı. Bundan önce bir de Meksikalı pilot, Alonso üzerinde baskı oluştururken takım telsizinden yapılan “Kendini zorlama bu puana ihtiyacımız var” uyarsı da komplo teorisyenlerinin elini güçlendirdi. Her ne kadar Sauber yetkilileri ve Sergio Perez bir yere gitmeyeceğini ve sezon sonuna kadar burada olacağını söylese de en nihayetinde kaçınılmaz son olacak ve Perez’i bir aksilik olmazsa Ferrari koltuğunda göreceğiz.
Dikkat “hıyar” çıkabilir
Hafta sonunun kötü adamı ise Narain Karthikeyan oldu. HRT pilotu önce pistin ortasında hız keserek Button’ın aracının burnunun kırılmasında dolaylı bir rol oynadı. Aslında zirvede bırakması gerekirken ipin ucunu kaçırıp bir de Sebastian Vettel’in lastiğini patlattı. Yarış sonrası konuyla ilgii bir yorum yapan Alman pilot, Hintli meslektaşıyla ilgili olarak “Gerçek hayatta sokaklarda olduğu gibi pistlerde de hıyarlar var” dedi.
Şimdilik son iki yılın şampiyonunun bu söylemi bana göre sıkıntısız (birçok kişi eleştiriyor) ama eğer işler bu hızla Red Bull için kötü gitmeye devam eder ve Vettel de bu tarz açıklamaları sürdürürse işin tadı kaçabilir. Bakalım genç yaşında adını tarihe yazdırmayı başaran en genç şampiyon, baskıyla nasıl başa çıkacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam