Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Monaco Grand Prix 2013 - Grosjean'a ceza geldi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 26/05/2013 - 21:18 GMT+3

Daniel Ricciardo’nun aracına arkadan çarpan Romain Grosjean’a bir sonraki yarış olan Kanada Grand Prix’inde 10 sıra grid cezası verildi.

2013 GP of Monaco Lotus Grosjean

Görsel kaynağı: Lotus F1 Team

Bugün koşulan Monte Carlo GP’sinde Toro Rosso pilotu Daniel Ricciardo’nun aracına arkadan çarpan Romain Grosjean bir sonraki yarış olan Kanada Grand Prix’inde 10 sıra grid cezası aldı.
78 turluk yarışın 62. turunda Lotus pilotu tünel çıkışında rakibi ile çarpışmaya neden olduğu belirtildi. Fransız sporcu geçen yıl da neden olduğu kazalar sebebiyle bir yarıştan men edilmişti.
“61 tur boyunca onu takip ediyordum ve arka lastikleri sebebiyle zorlanıyordu, lastikler aşınmıştı ve yolda tutunamıyordu”diyen Grosjean, “Tünelde ona çok yakındım ve birçok tur boyunca onun çizgisini takip etmek zorunda kalmıştım. Pistte aniden çok erken fren yaptı” ifadelerini kullandı.
Avustralyalı Ricciardo ise, “Grosjean’ın tünelden iyi çıkış yaptığını gördüm ve bana çok yaklaştı. Ben de çizgimi korudum, sonraki bir de baktım aracın tepesine çıkmış. Henüz olayın tekrarını izlemedim ama hata onun olmalı” şeklinde konuştu.
Kanada GP 9 Haziran’da koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam