Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

senegal fildisi 2013 afrika uluslar kupası elemeleri siddet tribun

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/10/2012 - 23:05 GMT+3

2013 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Senegal ile Fildişi Sahili arasında oynanan mücadele 2-0 Fildişi'nin üstünlüğüyle devam ederken taraftarların çıkardığı olaylar sonrası yarıda kaldı.

senegal, fildişi

Görsel kaynağı: AFP

2013 Afrika Uluslar Kupası’na kalacak takımların belirlenmesi için oynanan rövanş Senegal ile Fildişi Sahili arasında oynanan maç, Senegalli taraftarların çıkardığı olaylar yüzünden yarım kaldı. İlk maçı Fildişi Sahili sahasında 4-2 kazanmıştı. Senegal'deki maçta Drogba’nın penaltısıyla Fildişi Sahili skoru 2-0’a getirince olaylar çıktı. Maçın 76. dakikasında tribünlerde meşaleler yakan taraftarlar ardından da sahaya girdi. Polis yardımı ile iki takımın futbolcuları ve teknik heyetler soyunma odalarına güçlükle götürüldü. Olaylar sırasında aralarında Senegal Spor Bakanı Hadji Malick Gakou’nun da bulunduğu 10 kişi yaralandı
Konuyla ilgili BCC’ye konuşan, Chris Fuglestad adlı Amerikalı bir üniversite öğrencisi şunları söyledi: “Tribündeki insanlar ellerinde bulunan yiyecek ve içeçekleri sahaya fırlatmaya başladı. Sonra da ellerine ne geçerse. Sonra çöpleri yaktılar ve hem kendi ülkelerinin hem de rakip takımın bayraklarını indirdiler. Stadyumun içinde ise bütün olan bitene rağmen daha güvenliydik. Çünkü dışarı çıktığımız zaman daha fazla şiddet vardı ve biber gazına mazur kaldık.”
Maçtan çarpıcı kareler için tıklayın!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam