Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

senegal fildisi olaylar ceza afrika uluslar kupasi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/10/2012 - 16:57 GMT+3

Senegal Futbol Federasyonu’nu Fildişi Sahili maçında çıkan olaylar yüzünden ağır bir yaptırım bekliyor.

senagal

Görsel kaynağı: Reuters

Cumartesi günü Dakar’da Sedar Senghor stadında oynanan ve 30’a yakın insanın yaralandığı olaylı maçtan sonra Fildişi Sahili’nin Kara Kıta’nın futbol şenliği olan Afrika Uluslar Kupası’nda yerini alacağı kesinleşti. Senegal Futbol Federasyonu’nu olaylardan ötürü ciddi yaptırımlar beklerken ülkedeki aklıselim sahibi futbolseverler tarihin tekerrüründen rahatsız.
Didier Drogba’nın penaltı vuruşuyla tetiklenen tribün isyanı Senegal’in başına bela olacak gibi gözüküyor. Maçın ardından Senegal Futbol Federasyonu’nun internet sitesi olaylara detaylı değinmezken “İstenmeyen hadiseler nedeniyle Senegal, Afrika futbolunun bayramında yerini alamayacak” demekle yetindi.
Fildişi Sahili Futbol Federasyonu ise tribünde yakılan ateşler ve sahaya atılan mermi, taş, torpil gibi yabancı maddelerden ötürü yarıda kalan maça geniş yer verdi: “Bir kesimin tribünden provoke ettiği olaylarda savaşı aratmayan sahneler yaşandı. Tunuslu hakem maçı tatil ederek, oyuncular ve yardımcılarla birlikte sahaya atılan maddelerden nasiplenmemek adına kalkanlar yardımıyla soyunma odasının yolunu tuttu. Senegal’in maçı hükmen 3-0 kaybedeceği şüphe götürmezken Afrika Futbol Konfederasyonu’nun ülkeye vereceği ceza merak konusu.”
Senegal’e ağır miktarda para cezası verilmesinin yanında 2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri maçlarında içeride oynayacağı karşılaşmalardan birkaçının tarafsız sahaya alınması gündemde. Daha önce 1993’te de benzer bir olay yaşanmıştı. Fas Milli Takımı’na Dakar’da 3-1 kaybeden takımın taraftarlarınca tetiklenen olaylar, hükmen mağlubiyete ve Zambiya’yla oynanacak eleme maçının Fildişi Sahili’nde oynanmasına sebebiyet vermişti. Ülke taraftarlarının büyük çoğunluğu olayları “çirkin ve kabul edilemez” olarak nitelerken özelde Senegal genelde ise birçoğumuzun endüstriyel futboldan kaçış gözüyle dört elle sarıldığımız Afrika futbolunun imajına darbe vuran olayların sorumluluğunu kimin alacağı ve bundan sonra ne gibi caydırıcı ve yapıcı önlemlerin alınacağı ise merak konusu.
Maç çıkan olaylardan çarpıcı kareler için tıklayın!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam