Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Bayern kazanmak zorunda”

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/04/2012 - 15:54 GMT+3

Almanya’da şampiyonu belirleyebilecek Dortmund- Bayern Münih maçı öncesinde Eurosport Almanya, tarihin en unutulmaz liberolarından Klaus Augenthaler ile görüştü.

Klaus Augenthaler

Görsel kaynağı: AFP

Tüm Almanya, şampiyonluğu etkileyecek devlerin randevusuna kenetlenmiş bekliyorken, Thomas Janz’ın sorularını yanıtlayan Bavyera emektarına göre eski takımı mutlaka kazanmak zorunda.
TJ: Maçtan ne bekliyorsunuz?
KA: Her zaman şunu söyledim, Bayern eğer Dortmund’a üç puan farkla giderse şampiyonluk şansı olur. Dortmund’a bir puan yetiyor, Bayern’in ise kazanması gerekiyor. Eğer Dortmund kazanırsa şampiyon olurlar.
TJ: Bayern son üç randevuyu kaybetti. Dördüncü buluşmada şanslarını nasıl görüyorsunuz?
KA: Bayern için bu karşılaşma sanki Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ya da Inter’e karşı evlerinde aldıkları 1-1’lik beraberlikten sonra gidecekleri rövanş karşılaşması gibi. Biliyorlar, kazanmak zorundalar. İlk dakikalarda sahada tam bir taktik savaşı bekliyorum. Heynckes’in başlama vuruşuyla birlikte öğrencilerini karşı kaleye yollayacağına ihtimal vermiyorum. Maç golsüz de gitse seyirciler için çok heyecanlı ve ilgi çekici olacaktır.
TJ: Haftalardır oynamayan ve kısa bir süre önce formasına kavuşan Schweinsteiger’in sahaya sürülmesi erken mi olacaktır sizce?
KA: Sanmıyorum. Schweinsteiger yıllardır bu oyunun içinde. Yeterince antrenman yaptığını düşünüyorum. Ayrıca bir maç da oynadı. Bastian bu sezonun kupasız geçmesinin ne anlama geldiğini herkesten çok biliyor.
TJ: Savunmadaki hengi ikili sizce daha iyi; Hummels/Subotic mi Badstuber/Boateng mi?
KA: Mats Hummels şu anda Almanya’nın en iyi savunma oyuncusu. Bayern’in defansı çok genç. Dortmund burada avantajlı gözüküyor.
TJ: Bayern, Arjen Robben ve Franck Ribery’nin günlük performansına bağlı gözüküyor. Bir maçı alıyorlar, bazen...
KA: Benim Leverkusen’deki antrenörlüğüm sırasında takımın yıldızları Robben ve Ribery değil Dimitar Berbatov ve Franca idi. Merak etmeyin ikisi de bu tip maçlarda ne yapmaları gerektiğini biliyor. Bu maçı sadece Almanya değil tüm dünya izleyecek. Karşı tarafta Jürgen Klopp, yıldızların karşısında Lukasz Pisczcek ve Marcel Schmelzer’i kullanacak. Müthiş bir mücadele olacak.
TJ: Bayern haftalardır formda. Haftada üç maç oynuyorlar. Bu bir avantaj olur mu?
KA: Bilakis her şey yolundaysa, Dortmund’un avantajı var. Zira onlar sadece haftasonları sayne alıyor. Bu konu tartışmalı. Böyle kapışmalar öncesi devamlı maç oynamak da iyi olabilir, az maç oynamak da...
TJ: Dortmund’un zayıf tarafları sizce neler?
KA: Dortmund harika oynuyor. Topu kaybeder kaybetmez saldırıyorlar. Fakat atılan uzun toplar bazen sorunlar yaratıyor. Ribery ve Robben’in savunmayı bire bir yakalaması çok tehlikeli olabilir.
TJ: Yıllarca Heynckes’le idman yaptınız. Neleri değişti?
KA: 1987’de Münih’e geldiğinde, her şey farklıydı. Münih’te saatler daha farklı işliyor. Yurtdışında kendisini çok değiştirmiş. Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmış bir adama fazla bir şey anlatamazsınız. Bayern ile şampiyon olmak zorunda olduğunu çok iyi biliyor!
TJ: Sizce Heynckes gelecek sezon kalacak mı?
KA: Öyle düşünüyorum.
TJ: Dortmund-Bayern rekabeti, yakın gelecekte Alman futbolunu etkiler mi? rekaber
KA: Bundesliga tarihindeki rekabetlere bakalım. Yetmiş ve seksenlerde Borussia Mönchengladbach, Hamburg ve Werder Bremen, Bayern’in rakipleriydi. Dortmund çok genç bir takım. Üç-beş sene boyunca hep zirveye oynayacaklarını tahmin ediyorum.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam