Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya Ligi: Borussia Dortmund 3-0 Paderborn

Eurosport Türkiye

Güncellendi 18/04/2015 - 22:00 GMT+3

Almanya Ligi'nde son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle yeniden sendelemeye başlayan Dortmund, evinde Paderborn'u yenerek yara sardı.

Shinji Kagawa (Borussia Dortmund) Marvin Bakalorz (SC Paderborn)

Görsel kaynağı: AFP

Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmada Borussia Dortmund, ligin düşme hattında yer alan ekibi Paderborn'u Henrikh Mkhitaryan, Pierre Aubameyang ve Shinji Kagawa'nın golleriyle 3-0 mağlup etti.
Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından ikinci 45 dakikaya hızlı başlayan sarı-siyahlılar, 48. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta topu Aubameyang ile buluşturdu. Taç çizgisinin bir metre iç tarafından zor da olsa topu kale ağzına ortalayan Aubameyang'ın bu servisini Mkhitaryan geri çevirmedi ve şık bir kafa golüyle takımını öne geçirdi.
Golün ardından oyunun kontrolünü de eline alan Borussia Dortmund 55. dakikada bu kez Aubameyang ile golü buldu. Paderborn defansının uzaklaştıramadığı topa ayak koyan Ginter'in pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Aubameyang topun dibine girerek şık bir gol attı ve farkı ikiye yükseltti.
İkinci golün ardından oyunu rolantiye alan Dortmund Kagawa'nın ayağından bulduğu golle 80. dakikada iyice rahatladı. Ceza alanına gönderilen ve Paderborn defansından seken pasla buluşan Kagawa, penaltı noktasında yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi.
Bu galibiyetle puanını 36'ya yükselten Borussia Dortmund, ligin 8. sırasına yükselirken, Paderborn 27 puanda kaldı ve 16. sırada düşme korkusunu bir nebze daha hissetmeye başladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam